Radio Simplu

15 motive pentru care un tocilar poate deveni un soț bun

Rachel De Castro, specialist în relații de cuplu și editor la platforma Family Share, împărtășește care sunt lucrurile pe care un soț cu adevărat bun le face pentru partenera lui de viață. În primul rând, arată De Castro, dacă soțul tău are încredere în tine și îți este fidel, sunt cele mai bune două dovezi de iubire.

Îți mai poate arăta ce sentimente puternice are pentru tine și cunoscându-ți gusturile și cumpărând ciocolata, florile care ție îți plac, mici gesturi care îți aduc bucurii de zi cu zi.

Specialista mai enumeră câteva calități ale unui soț cu adevărat bun: își amintește de ziua ta, de aniversarea căsătoriei sau nu uită să rezerve bilete pentru o vacanță pe care o meritați amândoi. Iată cum arată, din punctul de vedere al lui Rachel, lista cu lucrurile pe care le face un soț bun:

Are încedere în tine

Îți este fidel

Îți cunoaște gusturile

Îți lasă spațiu pentru tine

Își aduce aminte de aniversări

Te ajută să devii din ce în ce mai bună

Râde la glumele tale (chiar dacă nu ești amuzantă)

Te crede și crede în tine Râdeți împreună

Pune preț pe sentimentele tale

Te simți iubită de el Îți simplifică viața

Te ajută la treburile casnice

Te consolează când ești supărată Îți iubește zâmbetul

Pe de altă parte, cei de la Relationships Australia, un serviciu care acordă consiliere și educație în privința relațiilor, din Australia, susțin totuși că un mariaj nu se bazează doar pe aceste 15 lucruri.

”Respectul, prietenia, susținerea emoțională reciprocă, libertatea de exprimare, siguranța economică și, uneori, îngrijitul copiilor, sunt elemente foarte importante pentru relația dintre un soț și o soție”, susțin specialiștii de la Relationships Australia.