Radio Simplu

10 soluții pentru ten care fac petele pigmentare să dispară

Înainte de a începe procedurile, ar fi bine să curățați pielea cu un scrub moale din sare sau zahăr cu orice ulei vegetal. Aplicați peeling-ul cu mișcări ușoare de masaj (înafară de zona din jurul ochilor) și îl spălați cu apă caldă. După aceasta, pielea este pregătită pentru etapa următoare – înalbirea.

Zeama de lămâie este campion, dacă e să vorbim despre proprietățile sale de albire. El se potrivește pentru curățarea, dezifectarea și înalbirea tenului. Dar aveți grijă dacă sunteți alergici la citrice. Amestecați zeama de lămâie cu smântână fermentată în proporții de 1:1 și aplicați compoziția pe față pentru 15 minute, după care o spălați.

Este posibilă și varianta cu apă: amestecați zeamă de lămâie cu apă în proporții de 3:1 și ștergeți fața de 3 ori pe zi.

Bicarbonatul poate fi utilizat în combinație cu lămâia sau apa. Se amestecă cu zeamă de lămâie în cantități egale, ștergeți fața o dată la 2 zile. Dacă tenul dumneavoastră este uscat sau sensibil, atunci este de ajuns 1-2 ori pe săptămână. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu câteva picături de apă, cât să obțineți o pastă.

Aplicați-o pe zonele problematice, apoi clătiți cu apă.

Această plantă incomparabilă hidratează perfect pielea, regenerează, luptă cu arsuri și pete pigmentare. Scoateți gelul din frunze și aplicați-l pe zonele afectate de 2 ori pe zi.

Conține sulf și vitamina C, regenerează pielea, înlătură petele pigmentare, elimină ridurile, luptă împotriva acneei și a altor imperfecțiuni ale tenului. Aplicați sucul unei jumătăți de ceapă roșie pe față. Lăsați-l pentru 10 minute, apoi clătiți cu apă rece.

Usturoiul este bogat în uleiuri esențiale, care înalbesc perfect tenul. Tăiați în jumătate un cățel de usturoi curățat de coajă și ștergeți cu el fața de câteva ori pe zi.

Oțetul de mere nivelează suprafața tenului și face pielea netedă. Aplicați-l cu un disc demachiant pe porțiunile pigmentate, lăsați pentru 20 de minute, apoi spălați cu apă rece.

Iaurtul conține acid lactic, care ajută la regenerarea pielii, dezinfectarea și eliminarea pigmentării. Îl aplicați pe față pentru 20 de minute, acordând o atenție specială zonelor problematice, clătiți cu apă caldă.

În ciuda culorii sale, turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale de înalbire. Amestecați-l cu suc natural de portocală în proporții de 1:1, încălziți pasta și aplicați-o pe piele.

Sucul de fructe de pădure are un conținut ridicat de vitamina C. Pentru albirea tenului luați un pumn de fructe de călin, răchițele, coacăze roșii sau negre. Stoarceți sucul, înmuiați în el o bucată de tifon și faceți o compresă pe față timp de 15 minute, apoi spălați-vă.
t
Diluați 10 pastile mărunțite de aspirină în 100 ml de apă. Ștergeți tenul cu soluția obținută de 3 ori pe săptămână. Peste fiecare 7 zile faceți pauză de 3 zile.

Mulți factori care provoacă pigmentarea pielii pot fi evitați cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat și câtorva măsuri preventive.

Eliminați bolile posibile, deoarece acestea duc la apariția petelor pigmentare noi și agravează sănătatea.

Hidratați regulat tenul și consumați multă apă.

Străduiți-vă în perioada fierbinte să nu stați la soare între orele 11:00-16:00.

Folosiți creme de protecție solară nu numai pe plajă, dar și în timpul primblărilor prin oraș.

Evitați solariul – acesta duce la apariția petelor pigmentare și la îmbătrânirea timpurie.

Consumați cât mai multe fructe și legume proaspete, bogate în vitaminele C, A și E, precum și carne dietetică și produse lactate.

Evitați alimentele grase și mâncare prăjită, zahărul și alte produse nesănătoase, pentru că acestea înrăutățesc starea pielii și a întregului organism.

Renunțați la obiceiurile nocive, întăriți-vă imunitatea, faceți cât mai multe primblări și culegeți emoții pozitive, atunci veți avea un corp și o minte sănătoasă.

Care sunt remediile naturiste care vă ajută să îmbunătățiți starea tenului?

Fiți mereu frumoase și sănătoase!