Radio Simplu

Zodiacul MAYAŞ – cum îţi influenţează viaţă cel mai vechi horoscop din lume

Horoscopul mayaş este considerat unul dintre cele mai vechi create vreodată şi a fost realizat după observarea caracterului uman şi compararea acestuia cu diverse elemente din natură.

Zodiile acestui horoscop poartă nume de animale iar oamenii care sunt născuţi sub aceste semne au trăsături de caracter similare trăsăturilor existenţiale ale animalelor care îi reprezintă.

Horoscopul mayaş nu a fost creat pentru a prevesti viitorul persoanelor ci mai degrabă pentru că oamenii să ştie la ce să se aştepte unii de la ceilalţi, în funcţie de trăsăturile de caracter. Tocmai din aceste motive, zodiile acestui horoscop, în număr de 13, sunt reprezentate de unele dintre animalele considerate vitale în străvechea cultură maya.

Liliac/ Tzootz (22 iulie – 22 august)
Oamenii asociaţi acestui animal sunt considerai a fi foarte curioşi. Destinul lor este acela de a descoperi şi de a trage concluzii în funcţie de dovezi. Asemena liliecilor, se vor avanta în întuneric cu curaj şi de cele mai multe ori vor găşi o cale spre lumina. Sunt consideraţi a fi unii dintre cei mai întreprinzători oameni, care nu se sfiesc să se împotrivească sorţii.

Scorpion/ Dzec (23 august – 19 septembrie)

Persoanele asociate scorpionilor vor avea un caracter foarte analitic. Vor avea tendinţa să observe absolut tot ceea ce se află în jurul lor însă nu din curiozitate ci pentru a şti când să “atace”, pentru a obţine ceea ce îşi doresc. Sunt consideraţi a fi cei care apelează de cele mai multe ori la filosofia proprie pentru a găşi soluţii facile şi rapide pentru ieşirea din impas.

Căprioară/ Keh (20 septembrie – 17 octombrie)
Cei asociaţi acestui animal au atât punce forte cât şi slabe. În ciuda faptului că nu sunt foarte rezistenţi din punct de vedere fizic, au un caracter de-a dreptul seducător. Seducţia va fi armă principala a acestor oameni pentru a scapă de greutăţile vieţii. Cele mai multe persoane asociate cu acest animal sunt considerate oportuniste însă nu sunt judecate pentru acest lucru. Au tendinţa de a evita orice conflict şi de a trata totul cu dezinvoltură.

Bufniţă/ Moan (18 octombrie – 14 noiembrie)

Oamenii asociaţi acestui animal sunt suspicioşi. Pe parcursul întregii vieţi se vor feri de legături strânse cu alte persoane şi vor încerca să se depărteze de familie. Această natură a lor este dictată de instinct care le spune că cel mai bine pentru ei este să fie solitari. Din cauza acestui lucru, aceşti oameni pot deveni prădător şi vânători de situaţîi care să le confere bunăstare. Sunt cei care până la sfârşitul vieţii vor reuşi să facă averi imense.

Păun/ Kutz (15 noiembrie – 21 decembrie)
Oamenii asociaţi acestui animal au tendinţa de a crede că sunt buricul Pământului. Se idolatrizează şi nu le pasă de cei din jur. Persoană proprie primează, nu prea dau dovadă de compasiune şi fac tot posibilul pentru a-şi menţine poziţia socială dobândită. Sunt oameni pe care mândria şi spiritul de admiraţie personală în ghidează în tot ceea ce fac şi doresc mereu că ei să fie în centrul atenţiei.

Aligator/ Kibray (13 decembrie – 9 ianuarie)

Asemenea aligatorilor al căror comportament este greu de intuit, persoanele asociate acestui animal sunt caracterizate de insonsecventa. Au tendinţa de a se schimbă, din toate punctele de vedere, foarte repede şi fac acest lucru pe tot parcursul vieţîi. Dacă pentru ei acesta este un mijloc de adaptare la situaţiile în care se află, pentru cei din jur aceste schimbări nu produc decât durere şi tristeţe.

Maimuţă/ Batzkmil (10 ianuarie – 6 februarie)
Oamenii asociaţi acestor animale sunt cei care au un singru tel în viaţă: distracţia. Le place desfrâul, băutură şi sunt consitenti de faptul că nu au planuri mari pentru a se realiza. Aşa că preferă că, de fiecare dată când au ocazia, să îşi facă de cap. Sunt oameni solitari care preferă să experimenteze şi care un se satură niciodată de traiul periculos.

Şoim/ Coz (7 februarie – 6 martie)

Şoimii sunt cei care sunt avizi după putere. Le place să aibă tot sub control şi să aibă supuşi, bani şi faima. Se avanta vertiginos la gâtul celor care le stau în cale şi sunt necruţători cu cei care-i trădează în vreun fel. Sunt oamenii cei mai aprigi din lume însă, în sufletul lor, sunt persoane foarte triste. Tocmai de aceea compensează prin manifestarea de putere.

Jaguar/ Balam (7 martie – 3 aprilie)
Cei asociaţi acestui animal au dorinţa permanentă de a provoca lumea. Se vor lua la bătaie, vor cădea în patimă jocurilor de noroc şi vor încerca mereu să demonstreze că se pot împotrivi destinului. Nu le va reuşi de fiecare dată iar, de cele mai multe ori, când vor oobtine ce au dorit vor riscă să piardă acel lucru tocmai în urmă unei provocări primite.

Vulpe / Fex (4 aprilie – 1 mai)

Persoanele reprezentate de acest animal îşi vor dedică întraga viaţă pentru a face bine şi a/i proteja pe cei din jur. Vor lupta pentru a asigura toate cele necesare şi vor fi adevăraţi stâlpi de familie. Sunt înconjurate de dragoste şi din acest lucru îşi trag energia necesară unei astfel de vieţi.

Şarpe/ Kan (2 mai – 29 mai)
Şerpii sunt ahtiaţi după bogăţie, îşi doresc să aibă cât mai multe lucruri şi sunt lipsiţi de scrupule în a obţine ceea ce vor. Nu se vor lasă intimidaţi de nimeni iar atunci când vor declara război cuiva vor merge cât de departe vor putea pentru a distruge acea persoană, din toate punctele de vedere.

Veveriţa/ Tzuba (30 mai – 26 iunie)

Cei reprezentaţi de acest animal îşi vor dedică viaţă cunoaşterii oamenilor. Vor avea calităţi mari în comunicare şi în interpretarea caracterului şi se vor axa mereu pe intuiţie. Vor dori să experimenteze mult cu slăbiciunile şi calităţile forţe ale celor din jur iar acest lucru îi va face să reuşească să scape din situaţîi critice.

Broască ţestoasă/ Aak (27 iunie – 25 iulie)
Cei reprezentaţi de acest animal sunt caracterizaţi de statornicie. Nu îşi doresc bogăţie ci mai mult iubire şi o singură persoană care să le stea alături toată viaţă. Îşi vor dedică existenţa dragostei, în general şi nu vor avea regrete în ceea ce priveşte lipsurile materiale.