Radio Simplu

Zece lucruri pe care oamenii de succes le fac dimineața

Diminetile sunt un moment potrivit pentru a incepe ziua intr-un mod cat mai productiv. Este mai putin probabil sa fii intrerupt, decat mai tarziu pe parcursul zilei. Sursa de energie si vointa sunt intr-o stare buna dupa un somn linistit.

Dimineata oamenii tind sa fie mai optimisti si pregatiti sa abordeze sarcinile dificile. Oamenii de succes investesc in primele ore ale zilei in prioritatile lor, inainte de a investi in prioritatile celorlalti oameni.

Deci, ce fac oamenii de succes si antreprenorii dimineata cand sunt odihniti? 10 Lucruri pe care oamenii de succes le fac dimineața:

1. Se trezesc devreme.
Oamenii de succes stiu ca timpul este un bun pretios. Orele diminetii sunt sub controlul lor. De aceea, multi oameni se trezesc inainte sa rasara soarele si profita cat mai mult de acest timp.
De retinut: Diminetile productive incep inainte de rasarit.

2. Isi analizeaza timpul.
Isi dedica o parte din timp, pentru a stii cum isi ocupa timpul in prezent. Solutia dilemelor de dimineata de multe ori se afla in alte momente ale zilei. Daca te uiti cum iti petreci ziua, vei observa ca nu faci nimic urgent.
De retinut: Poti fi organizat, dar nu-ti ocupi timpul cu ce trebuie.

3. Isi fac un plan si o strategie in timp ce sunt odihniti.
Planificarea zilei, a saptamanii sau a lunii este un instrument important de gestionare a timpului pentru a te mentine pe drumul cel bun. Folosind dimineata pentru a obtine a big-picture a zilei, te ajuta sa stabilesti prioritatile si traiectoria zilei.

4. Se gandesc la Logistica.
Isi petrec primele ore ale diminetii, pentru a stabili activitatile importante, si pentru a evita sa aloce mai mult timp decat au nevoie unei activitati. Ei fac o harta a programului de dimineata. De cat timp au nevoie pentru o anumita activitate si cat timp le ramane dupa. In ce fel pot obtine aceleasi rezultate, cu mai putine resurse? Ce le usureaza munca?
De retinut: Este mai usor sa credem in propriile scuze, mai ales daca acestea sunt unele foarte bune.

5. Fac exercitii inainte de a incepe programul.
Una dintre activitatile de top, ale oamenilor bogati si puternici par sa fie exercitiile dis de dimineata, inainte de inceperea programului de lucru. Exercitiile ajuta la reducerea stresului pe parcursul zilei, contracareaza efectele dietei bogate in grasimi, si imbunatateste somnul.

6. Ei lucreaza pe un proiect de afaceri de top-prioritate.
Linistea orelor de dimineata poate fi momentul ideal sa te focusezi pe un proiect important, fara a fi intrerupt. Ce este mai important, petrecerea timpului asupra lui la inceputul zilei, va asigura ca acesta va atrage atentia inaintea de a o consuma cu celelalte lucruri.
De retinut: Puterea de concentrare este mult mai mare.

7. Lucreaza la un proiect personal.
Poti sari usor peste un proiect personal atunci cand ai fost la intalniri toata ziua. De aceea multi oameni de succes lucreaza pe proiectele lor personale inainte de a incepe oficial ziua.
De retinut: Proiectul personal este o prioritate.

8. Mediteaza pentru a-si limpezi mintea.
Pentru multi oameni stresati este dificil sa se deconecteze mental de la a face liste si a-si calma mintea. Multi oameni de succes se dedica meditatiei pentru a-si limpezi mintea pentru ziua ce urmeaza sa inceapa.

9. Isi stabilesc un obicei.
Acest lucru este cel mai important pas. Transpunerea unei dorinte intr-un ritual necesita vointa. Pentru a construi un nou obicei este nevoie de efort.
De retinut: Incepe incet. Monitorizeaza-ti energia. Verifica progresul.

10. Se poarta ca si cum este necesar.
Viata se schimba. Uneori trebuie sa ne regrupam, dar scopul este sa inlocuim orice obicei care nu mai lucreaza pentru noi, cu altele noi, care te fac sa te simti ca fiecare zi este plina de posibilitati.
De retinut: Schimba-ti Obiceiurile Pentru A Obtine Succesul.