Radio Simplu

11 lucruri pentru care nu ar trebui să îți ceri niciodată scuze

Nu iti cere scuze pentru faptul ca iti urmezi inima. Chiar daca poti dezamagi unele persoane din viata ta, asculta-ti instinctul. Daca sufletul iti spune ca acesta este drumul pe care trebuie sa mergi, nu mai sta pe ganduri. Nu ar trebui sa te simti vinovata pentru ca vrei sa iti gasesti linistea sufleteasca.

Nu iti cere niciodata iertare pentru sentimentele pe care le afisezi. Atunci cand faci acest lucru tu iti ceri practic iertare pentru adevarul din tine. Si putini oameni au puterea sa puna in palma altcuiva emotii, intr-o lume plina de masti si suflete goale. Sunt putine lacrimi sincere pe pamant.” – Marin Preda, Cel mai iubit dintre pamanteni

1. Nu iti cere scuze pentru ca spui ceea ce simti. Fie ca este ceva bun sau rau. Nu iti cere niciodata scuze pentru onestitatea sau sentimentele tale.

2. Nu iti cere scuze pentru ca incerci sa iti protejezi inima, fie pentru ca esti prea atent la alegerile pe care le faci, fie pentru ca te grabesti prea tare. Uneori esti singura care stie cum sa isi vindece sufletul.

3. Nu iti cere scuze nici pentru faptul ca iti urmezi inima. Nu iti cere scuze pentru ca iei anumite decizii care te pot face fericita. Chiar daca poti dezamagi unele persoane din viata ta, asculta-ti instinctul. Daca sufletul iti spune ca acesta este drumul pe care trebuie sa mergi, nu mai sta pe ganduri. Nu ar trebui sa te simti vinovata pentru ca vrei sa iti gasesti linistea sufleteasca.4. Nu iti cere scuze pentru ca te porti cu o persoana asa cum si ea se poarta cu tine.

5. Nu iti cere scuze pentru vulnerabilitatea ta. Pentru ca plangi cand esti suparata, pentru ca ai nevoie de spatiu cand esti confuza sau pentru modul in care alegi sa iti vindeci sufletul ranit.

6. Nu iti cere scuze pentru ca ai fost o persoana rea pentru cineva care nu a fost acolo cand aveai nevoie de un umar pe care sa plangi. Descopera cine sunt persoanele pe care le vrei in viata ta in momentele in care vremurile devin dure.

7. Nu iti cere scuze pentru ca vorbesti despre dragoste. Nu iti cere scuze pentru ca ai decis singura sa pui capat atunci cand nu ai mai gasit solutii pentru a indrepta situatia. Oamenii care te fac sa te simti rau cu privire la emotiile tale sunt oamenii care chiar nu te inteleg.

8. Nu iti cere scuze pentru noptile in care vrei sa ramai in casa cand toata lumea vrea sa se distreze. Nu trebuie sa multumesti oamenii din jurul tau, ci pe tine.

9. Nu iti cere scuze pentru modul in care alegi sa iti cheltuiesti banii. Fie ca mananci mai mult, calatoresti mai mult sau cumperi mai mult. Nu trebuie sa explici nimanui ce faci cu banii si de ce nu incerci sa economisesti mai mult.

10. Nu iti cere scuze pentru ca ai ales sa ii oferi o sansa unei persoane care nu pare potrivita pentru tine. Nu iti cere scuze pentru ca inima ta si-a dorit sa incerce.

11. Nu iti cere scuze pentru ca ai pus capat unei relatii care nu mai ducea nicaieri. Nu este o crima. Este dreptul tau.