Radio Simplu

Wow! A plecat să se plimbe dar a rămas uimit când a găsit într-o peșteră ceva ce părea să fie un ou uriaș de dinozaur! Ce s-a dovedit a fi cu adevărat obiectul e și mai nebunesc

GALERIE FOTO (2)

Totul s-a petrecut cu ocazia unei simple plimbări făcute de Crăciun în anul 2015, la ferma familiei lui Jose Antonio Nievas din Argentina.

În această zi a descoperit Jose ceva care arăta mai mult ca un obiect extraterestru decât unul specific lumii de pe pământ: un ou uriaș care era de culoare neagră. După ce și-a făcut descoperirea, Jose a alergat la familie pentru a le povesti, dar toți au râs de el când a făcut-o. Oul era pe jumătate îngropat în nămol, de aceea era foarte greu de precizat cât de mare este de fapt.

Obiectul ciudat avea aproape un metru, așa că era prea mare pentru a fi un ou de dinozaur. Deci peste ce dăduseră?

după câteva investigații au aflat ceva extraordinar: presupusul ou era de fapt o CARAPACE a unui Glyptodon, animal care face parte din familia simpaticilor animale numite Tatu. Ceea ce i-a surprins cu adevărat a fost că acest animal a trăit în timpul Epocii de Gheață, cunoscută și sub numele de Glaciație!

Acest lucru însemna că respectiva carapace avea peste 10.000 de ani vechime, se pare că în America de Sud existau numeroase animale ierbivore, la acea vreme. Datorită vechimii sale, acest obiect era extrem de rar, mai ales că nu există două carapace ale acestui animal care să fie identice, carapacele erau pentru el ceea ce sunt amprentele digitale pentru oameni.