Radio Simplu

MUNCITORUL ARA când a găsit un BULGĂRE de 10 kilograme vechi de 2.000 de ani, era în MOCIRLĂ, când și-a dat seama ce era a LUAT CUȚITUL, a tăiat și A MÂNCAT din el. ÎNCĂ E BUN! Uite CE era ÎNĂUNTRU

GALERIE FOTO (4)

În anul 2016, în Irlanda, un om a găsit ceva foarte vechi și foarte ciudat, iar descoperirea a fost făcută în ultimul loc la care s-ar fi așteptat oricine. Ceea ce a găsit îți va da o stare de greață, fie te va face să-ți fie foame!

County Meath este localitatea din Irlanda unde un om a descoperit o sferă, sau un blugăre de unt vechi de 2.000 de ani care cântărește aproape 10 kilograme, iar experții spun că încă este comestibil. Ei au mai adăugat că acesta ar fi reprezentat o ofrandă ceremonială către zei. Se pare că în acele vremuri untul era păstrat pentru lungi perioade de timp prin îngropare.

Deși, tehnic vorbind, acest aliment vechi poate fi încă mâncat, destinul lui de acum înainte este de a sta într-o cutie răcită în Muzeul Cavan County. Să sperăm că aici va fi protejat pentru încă 2.000 de ani.

De ce a fost pus bulgărele în nămolul unei mici bălți? Probabil nu vom ști niciodată.