Radio Simplu

Vremea Florin Busuioc 27 octombrie, când încep ninsorile? Prognoza săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie

Vremea prezentată de Florin Busuioc la Pro TV aduce informații importante despre prognoza meteo din 27 octombrie pentru toată săptămâna viitoare – 28 octombrie – 3 noiembrie. Un val de aer polar lovește Europa de marți seara, potrivit specialiștilor de la severe-weather.eu, temperaturile ar putea scădea cu 20-25 de grade Celsius.

Vremea în România 28 octombrie – 3 noiembrie

Vremea 27 octombrie 2019 Florin Busuioc
Vremea duminica 27 octombrie prognoza meteo pentru intreaga tara. Foto: Pro TV
Conform celui mai cunoscut prezentator meteo, Florin Busuioc, România se mai bucură în 27 octombrie de temperaturi normale, mai precis maximele zilei se afla peste limita din această perioada. Până la ora 10:30 se țara noastră se află sub un cod galben de ceață care afectează mult orașele mari, dar și Bucureștiul.

„Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting de ceaţă, valabile sâmbătă dimineaţă în nouă judeţe ale ţării. Sunt vizate judeţele Botoşani, Călăraşi, Giurgiu, Covasna, Harghita, Dolj, Gorj, Vâlcea şi Olt. În aceste zone, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 metri, izolat sub 50 metri. În plus, în regiunile din zona Olteniei, izolat se va produce burniţă.” se arată în informarea meteo emisă de ANM.

Vremea pentru următoarele 3 zile
Vremea pentru începutul săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie se răcește peste tot, temperaturile încep să scadă în vestul și nordul României, prognoza meteo din centrul țării aduce temperaturi mai mici fața de săptămâna trecută. Norii și ploaia își fac simtită prezenta în aproape toată țara, mai puțin Oltenia care are parte de temperaturi de până la 26 de grade.

Marți se răcesște peste tot, dar cel mai mult în vestul țării. Vor fi doar 9 grade în Bucovina şi cel mult 23 de grade în sudul extrem. Ploile cuprind majoritatea zonelor; se înteţeşte şi vântul, iar pe crestele montane apar ninsorile şi lapoviţă.

Vremea în București
Vremea în București pentru săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie
Vremea în București pentru săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie
În Bucureşti am început ziua cu ceata densă, în special la marginea oraşului. Aceasta se risipeşte treptat, aparele soarele şi se încălzeşte. Maximă ajunge pe la 22 de grade. Şi mâine dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă; în rest avem cer senin şi se face mult mai cald decât ar fi normal. La fel va fi şi luni: vreme foarte caldă; soare, câţiva nori; poate şi ceva negura la începutul zilei. Pe la amiază se ating din nou 23 de grade. Marţi se răcoreşte puţin, însă tot va fi mai cald decât în mod obişnuit. Vântul devine activ; se-aduna norii, iar noaptea e posibil să plouă slab.

Când încep ninsorile
Prima zapadă de anul acesta va fi ca de obicei la munte, deși a mai nins și la începutul toamnei, adevarata iarnă se instalează de marți al altitudini de peste 1800 de metri unde se anunță lapoviță, ceațtă densă, dar și ninsori abundente.

Luni și marți temperaturile vor fi blânde, dar săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie aduce temperaturi care abia trec de zero grade Celsius și multe termometre vor ingheța cu temperturi negative.