Radio Simplu

VORTEXUL POLAR a cedat. Ninsori abundente în următoarele zile, se va depune strat consistent de zăpadă VIDEO

ALERTĂ METEO în SUA. Peste Ocean este iarnă în toată regulă. Din Chicago până în Detroit şi New York, coasta de Est este acoperită de un strat consistent de zăpadă. Gheţuşul format pe şosele a dus la accidente rutiere cu duiumul şi peste o mie de curse aeriene au avut ieri întârzieri.

Ninsorile abundente au pus stăpânire pe două treimi din teritoriul american. Vortexul polar venit dinspre Siberia a adus cu el un ger năpraznic şi este doar începutul. Localnicii spun că nu se aşteptau să dea piept cu iarna atât de repede.

Ohio, New York şi Illinois sunt doar câteva dintre statele unde iarna şi-a intrat brusc în drepturi. Pentru azi, meteorologii au anunţat temperaturi record foarte scăzute pentru această perioadă. Lucru ce va afecta aproape 70% din populaţia Statelor Unite, mai exact, 270 de milioane de persoane.

Avertizările de vreme geroasă se întind din Colorado până în nordul Floridei, stat unde locuitorii resimt foarte rar temperaturi sub 0 grade.

Chiar dacă utilajele de deszăpezire lucrează la foc automat, pe şosele au avut loc mai multe incidente. De vină este gheţuşul care s-a format pe partea carosabilă, dar şi faptul că şoferii nu reduc viteză.

Pe aeroportul din Chicago un avion a ieşit de pe pistă în momentul aterizării. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime. Din cauza ninsorilor, peste o mie de zboruri au avut ieri întârzieri pe aeroportul din Chicago.