Radio Simplu

Lovitură înainte de turul 2! Dacă se întâmplă asta, Dăncilă e KO! AUDIO-VIDEO

Miercuri, 13 noiembrie, poate fi o zi cu adevărat nefastă pentru Viorica Dăncilă.

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a anunțat că Dosarul „10 august” va fi desecretizat. Poate chiar miercuri, dar în mod cert „cât mai repede, până vineri, cel târziu!”. Este deja panică în Kiseleff 10, echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă și restul liderilor PSD caută deja răspunsuri la întrebările ce în mod sigur vor urma.

Așadar, Vela anunță că Dosarul „10 august” „va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm, mai sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este «Cât mai repede. Până vineri, cel târziu». Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a declarat ministrul de Interne la Europa FM.

Cu alte cuvinte, PNL aruncă în luptă tot arsenalul politic de care dispune în acest moment. Scheletul din dulapul PSD bate în ușă. Românii vor afla, în sfârșit, nu ce s-a întâmplat în 10 august, că asta știu, cine mai degrabă cine a dat ordin să se reprime în forță manifestația din Piața Victoriei. Măcelul jandarmilor a continuat până târziu în noapte, când mii de cetățeni au fost călcați în picioare de forțele de ordine.

Sunt aproape 800 de plângeri penale depuse împotriva jandarmilor după violențele din 10 august 2018. În tabăra cealaltă, 160 de jandarmi reclamă şi ei că au fost loviți de protestatari.

Fostul guvern PSD a decis secretizarea Dosarului „10 august”, astfel că cele mai multe date din anchetă au primit clasificare top-secret.