Radio Simplu

Vopsea lavabilă pereți interiori – estetică premium, durabilitate, varietate mare din care poți selecta!

Vopsea lavabilă pereți interiori - estetică premium, durabilitate, varietate mare din care poți selecta!

Vopselele reprezintă suspensiile de pigmenți sau coloranți(minerali sau organici) dispersate în lianți. Acestea după uscare dau pelicule de rezistență, elasticitate și luciu variate. Vopseaua poate fi colorată și opacă. Cu alte cuvinte, aceasta are proprietatea de a colora suprafața pe care se aplică, ascunzându-i astfel aspectul inițial. De asemenea vopseaua este concepută pentru a proteja articolele din lemn de putrezire, obiectele metalice de coroziune și obiectele decorative.

Acestea pot fi clasificate în: vopsele cu clei( suspensie de pigment+ clei animal), vopsele cu ulei( suspensie de pigment în firniș sau ulei sicativ) ,vopsele cu lac( de email), ignifuge( prezintă un strat termo-rezistent atunci când temperatura crește).

  • Cum alegeți vopseaua potrivită?

Cuvântul „lavabil”face referire la materialul care își păstrează proprietățile după ce a fost spălat. Aceasta însemnând că odată ce vopseaua lavabilă este uscată, o puteți curăța și apoi puteți spăla peretele fără a deteriora stratul de vopsea. Atunci când căutați vopseaua lavabilă potrivită pentru casa dumneavoastră vă recomandăm să luați în considerare mai mulți factori, analizați cu atenție paleta de culori pe care o aveți deja în camera dumneavoastră pentru un decor confortabil, cald și relaxant. În cele din urmă, să vă uitați la specificațiile fiecărui produs în parte. Vopseaua anti-fungică  și anti-bacteriană reprezintă  soluția ideală pentru zonele cu umiditate ridicată( de exemplu băile).

Dacă doriți ca planurile dumneavoastră să se transforme  în realitate, utilizați materiale de înaltă calitate. Puteți opta pentru vopsea de interior pentru pereți  în cele peste 1000 de culori existente, creații ale designerilor precum Annabelle Vermont, Yves Klein, Madi etc., rezistentă la abraziune, cu acoperire poudre, lucioasă, mată sau satinată.

  • Care este compoziția vopselei lavabile?

Din compoziția vopselei lavabile fac parte polimerii/copolimerii de moleculă mare împrăştiați în apă, pigmenți( bioxid de titan), materiale de umplutură (având o putere mică de acoperire), aditivi (substanțe ce ajută la îmbunătățirea procesului de fabricație a unei vopsele lavabile si la proprietățile de aplicare), substanțele nevolatile.

  • Ce vopsele lavabile de calitate puteți găsi și unde?

Pe Toncorner.ro puteți găsi diversa gamă de vopsele lavabile (vopsea pereți, vopsea lemn, vopsea metal, vopsea tavan, vopsea sol, vopsea universală). Alegeți vopseaua lavabilă adecvată  proiectului dumneavoastră! Vopseaua lavabilă a câștigat popularitatea grație beneficiilor pe care le aduce. Principalul avantaj este că prezintă rezistență crescută la spălare. Ca atare, puteți curăța de până la 200 de ori cu o cârpă umedă înainte de a da dovadă de uzură. Rezistența, eficiența și durabilitatea reprezintă cele trei atuuri ale vopselei interioare lavabile ideale oricărei case.