Radio Simplu

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă începi să dormi fără pernă

GALERIE FOTO (6)

Primele perne pe care le cunoaștem datează din Mesopotamia Antică. Erau din piatră și numai oamenii bogați își puteau permite. Spre deosebire de pernele antice din piatră, cele pe care le folosim astăzi sunt moi și pufoase, iar mulți oameni nu pot dormi fără a îmbrățișa o pernă mare și confortabilă. Dar, de fapt, dormitul cu o pernă poate să nu fie cel mai bun mod de odihnă, deoarece vă poate afecta corpul și starea de spirit.

Noi, de la Stiai.net, înțelegem că poate fi dificil să vă despărțiți de perna dvs. preferată, dar să dormiți fără ea are multe beneficii pentru sănătate și am făcut cercetările noastre pentru a vă prezenta unele dintre ele.

1. Te ajută să faci față durerilor de gât.

Majoritatea pernelor nu vă pot ajuta să dormiți în poziția corectă și chiar pot înrăutăți posturile de dormit. Îndoirea gâtului în orice mod pentru o lungă perioadă de timp vă va face să vă simțiți inconfortabil, iar pernele prea ferme sau prea moi pot duce la dureri de gât.
2. Previne durerile de spate.

Multe perne pot duce la o poziție de somn nenaturală și sprijinul pe care îl oferă nu durează mult. Deși perna în sine nu vă va răni spatele, aceasta poate agrava multe dintre simptomele de bază. Când dormi fără pernă, coloana vertebrală se poate odihni și corpul tău se află în poziția sa naturală.

3. Combate durerile de cap.

Dacă te trezești cu o durere de cap, perna ar putea fi de vină. Pernele care sunt prea mari îți fac capul și gâtul să se rotunjească înainte și adaugă mai multă tensiune mușchilor gâtului . Acest lucru vă poate da dureri de cap dimineața odată ce v-ați ridicat din pat.

4. Poate atenua stresul.

Dacă perna vă face să vă simțiți inconfortabil noaptea, s-ar putea să ajungeți să vă agitați și să vă întoarceți în somn. Cu cât aveți mai multe tulburări de somn, cu atât corpul dumneavoastră are mai puțin timp pentru multe funcții importante care apar în timpul somnului. Privarea constant de somn vă poate afecta starea de spirit și abilitățile de gândire și vă va determina corpul să elibereze mai mulți hormoni de stres în timpul zilei.

5. Previne acneea facială.

Pielea ta îți va mulțumi că ai scăpat de pernă. Fața ta este în mod normal apăsată pe pernă de cele mai multe ori în timpul nopții. Probabil că nu vă spălați perna în fiecare zi și colectează murdărie, ulei și praf de uz casnic. Toate acestea pot duce la erupții, inflamații și riduri premature.

6. Poate fi bine pentru părul tău.

Dacă te trezești dimineața cu părul uscat și încurcat, s-ar putea să vrei să renunți la pernă de dragul părului tău. Când vă răsuciți noaptea, părul se freacă de pernă, provocând ruperea acestuia . Fetele de pernă pot absorbi, de asemenea, uleiurile din păr, lăsându-l uscat și fragil.

Declinare de responsabilitate: Vă rugăm să rețineți că acest articol servește doar în scop informativ. Pentru a primi sfaturi profesionale și un diagnostic, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dormi cu sau fără pernă? Ai observat cum te afectează?