Radio Simplu

Virgil Musta spune adevărul! Ce se întâmplă de fapt în spitale? Este dezastru

Virgil Musta, medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, vine cu vești proaste. Medicul care a salvat cei mai mulți români de coronavirus scoate la iveală situația din spitale.

Medicul Virgil Musta a declarat pentru Radio România Actualități că situația este una gravă la secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

”Secţia de ATI este plină, nu mai sunt locuri, şi posturile de oxigen de pe secţia de boli infecţioase sunt ocupate, astfel încât dacă vin pacienţi gravi şi care necesită oxigen noi nu mai avem posibilitatea să-i internăm pentru tratament.

Deocamdată noi încercăm ca un pacient care nu mai necesită oxigen să îl punem pe un post fără oxigen şi să îl punem pe cel cu oxigen, mai sunt câteva locuri la pneumologie, avem concentratoare de oxigen, le ataşăm posturilor care nu au oxigen, dar este pe moment, pentru că, la ritmul în care vin, foarte repede şi aceste resurse se vor finaliza.”, a declarat acesta.

Situația ATI la nivel național
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.472. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.520.750 de teste. Dintre acestea 6.390 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.518 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.872 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 472 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 august.