Radio Simplu

VIDEO Vești bune pentru elevi. Guvernul a dublat bugetul pentru decontarea navetei și regulile pentru acordarea acestor sume

Vești bune pentru sute de mii de elevi care fac naveta până la școală. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care dublează sumele pentru decontarea transportului, de luna viitoare.

Diana Speretoiu, reporter Observator: „Este prevăzută o alocație pentru cheltuielile cu transportul în valoare de 60 de lei pe lună pentru distanțele de până la trei kilometri, sumă care va fi suplimentată cu câte 6 lei pentru fiecare kilometru. Astfel, un elev care parcurge 50 de kilometri până la școală va primi 340 de lei pe lună pentru transport, de două ori mai mult decât în prezent. Acum suma este de 30 de lei pe lună pentru distanțe de până la trei kilometri, iar această sumă este suplimentată tot cu câte trei lei pentru fiecare kilometru.

O altă schimbare importantă: elevii vor primi acești bani doar în baza unor cereri, nu vor fi solicitate alte documente justificative, bilete sau abonamente care sunt solicitate în prezent. De asemenea, vor primi și elevii care stau în gazdă sau la cămin, Ministerul Educației le va deconta în fiecare lună câte patru călătorii dus-întors. Potrivit datelor de la minister, în acest an școlar, aproximativ 200.000 elevi fac naveta, iar pentru ei au fost alocați 420 milioane de lei.”

Veste buna pentru elevi ! Va fi cea mai lungă vacanta de iarna din ultimii 20 de ani !

Elevii din România vor avea cea mai lungă vacanță de iarnă din ultimele două decenii.

În anul școlar 2022-2023, toți elevii români vor avea parte de o vacanță prelungită, în urma schimbărilor produse la nivel de structură.

Elevii vor fi liberi 17 zile consecutive, aici intrând minivacanța de Sfântul Ioan și cea de Bobotează, care se suprapun celei de Crăciun.

Vacanța de iarnă 2022 – 2023! – Elevii vor intra în vacanța de iarnă vineri, în data de 23 decembrie, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, și vor reveni la cursuri în 9 ianuarie 2023.

La scurt timp după vacanța de iarnă, elevii vor avea o altă pauză în februarie.