Radio Simplu

,,Toată lumea ia copii de la orfelinat, iar eu am decis să iau bunica altcuiva de la azilul de bătrâni.”

,,Toată lumea ia copii de la orfelinat, iar eu am decis să iau bunica altcuiva de la azilul de bătrâni.”

Locuiam în patru: eu, cele două fiice ale mele și mama. Din păcate, în urmă cu 8 luni, mama a murit, iar noi trei am rămas.

În aceste luni, fiicele mele și cu mine ne-am dat seama că încă mai avem multă energie și timp și o putem cheltui pentru a ajuta o altă persoană.

Încă din liceu, am avut un prieten apropiat care, la 30 de ani, în loc să-și construiască o familie și o carieră, pur și simplu a inceput sa bea.Cel mai trist este că i-a extorcat pensia mamei sale pentru băutură. Când ea a încetat să-i mai dea, el a predat-o pur și simplu la un azil de bătrâni, văzându-i fraudulos casa.

O cunoșteam pe mătușa Zina din copilărie, așa cum mă cunoștea ea pe mine. O dată pe lună, eu și fiicele mele mergeam să o vizităm și ii duceam o varietate de bunătăți.

Fiicele mele au reacționat la ideea mea cu multă pozitivitate, iar cea mai mică Rita, care acum are 4,5 ani, a strigat veselă: „Ura, vom avea din nou o bunica!!!”

Dar nici nu vă puteți imagina cât de încântată a fost bunica Zina de propunerea mea! A plâns atât de mult de bucurie încât a trebuit să i se administreze un sedativ.

Au trecut aproape 2 luni de când trăim cu bunica Zina în perfectă armonie. Toți o iubim și ea ne iubește.

Dar pur și simplu nu putem înțelege de unde are atât de multă energie bunica, care este deja la al optulea deceniu. Ea se trezește la 6 dimineața în fiecare zi și ne trezeste cu aroma de clătite și alte bunătăți!