Radio Simplu

Video emoționant cu reacțiile soldaților întorși de pe front

Imagini impresionante au fost filmate de rudele soldaţilor americani întorşi de pe front la familiile lor.

În Statele Unite sunt sute de filmuleţe postate pe internet de prietenii şi famiile soldaţilor care s-au întors să petreacă sărbătorile de iarnă în familie.

Un blog american care se numeşte „Bine ai venit acasă” a făcut publice până acum peste 400 de filmuleţe emoţionante. Dorul de casă i-a făcut pe mulţi să militari să se emoţioneze la vederea celor dragi.

Copii, mame, soţii, iubite sau fraţi i-au întâmpinat cu lacrimi în ochi. Acest fenomen este în creştere dacă ţinem cont că zeci de mii de soldaţi americani din Irak vor petrece sărbătorile acasă.

Statele Unite au anunţat că vor retrage în totalitate trupele americane din Irak până la sfârşitul anului 2011. În prezent, aproximativ 39.000 de militari sunt staţionaţi în Irak.

Momentele in care soldatii intorsi din zonele de conflict isi surprind familiile cand se intorc acasa sunt foarte dese, insa mai rar se intampla ca membrii familiei sa-i ia prin surprindere pe militari cu vizite-surpriza.

De asa ceva a avut parte si sergentul Taylor, intors de curand din Afganistan, unde a stat mai bine de un an.

Barbatul a ajuns la baza militara din California, SUA, insa nu se astepta sa vada vreun cunoscut, mai ales ca familia sa locuieste in Maryland, in extremitatea estica a continentului american.

Sotia lui a zburat cu avionul peste 4.000 de kilometri pentru a-l intampina, iar reactia soldatului cand o vede este cat de poate de emotionanta. Barbatul isi cuprinde fata cu palmele, apoi o ia in brate, cu lacrimi in ochi, nevenindu-i sa creada.

Unii plâng, alții fac grimase, altora parcă le este frică sa nu-i rănească pe cei mici când îi iau în brațe.

Priviți-le emoțiile în materialul de mai sus.