Radio Simplu

VIDEO | Cum a reușit un bărbat să scape cu viața în busculada se sâmbătă seara din Coreea de Sud

Un video inedit arată modul în care un bărbat a reuşit să scape teafăr din busculada de sâmbătă noaptea, din capitala Seul. Numărul morţilor în busculada de Haloween din Coreea de Sud creşte la 151, din care 19 sunt cetăţeni străini. Circa 2.900 de persoane sunt date dispărute.

Un video postat pe reţelele de socializare surprinde momentul în care un bărbat reuşeşte să scape din mulţime folosindu-se de zidul lângă care se afla. Panicat, omul s-a prins cu mâinile şi împingându-se în picioare, a reuşit să urce câţiva metri, eliberându-se din mulţime.

Imaginile sunt greu de privit. O mare de oameni, majoritatea tineri, s-a înghesuit pe o alee neîncăpătoare, aşa că s-au speriat, au început să ţipe şi s-au împins, încercând să scape. Din nefericire, 151 de oameni şi-au pierdut viaţa.
Familiile celor care au participat la evenimentul de Halloween, dar care nu s-au mai întors de atunci, au înregistrat cereri la acest centru, care se află în zona în care s-a produs accidentul. Pe reţelele de socializare, cetăţenii din alte ţări pun poze cu rudele şi prietenii aflaţi în Seul, în încercarea de a afla informaţii despre ei.

Rudele îngrijorate au aşteptat, de asemenea, la centru pentru a primi veşti despre cei dragi.

Printre cei decedaţi se numără 19 cetăţeni străini, potrivit serviciilor de urgenţă.

Busculada s-a produs în timp ce o mulţime uriaşă s-a adunat în Itaewon – o zonă populară pentru viaţă de noapte – pentru Halloween.