Radio Simplu

Șofer amendat la un minut după ce a plătit taxa pentru parcare. Cum a tranșat justiția disputa bărbatului cu Poliția Locală

Un șofer amendat pentru că nu a plătit taxa de parcare în Sfântu Gheorghe a obținut anularea sancțiunii demonstrând că amenda a fost aplicată la un minut după ce a plătit plata prin SMS.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sfântu Gheorghe un șofer amendat pentru că nu a plătit taxa de parcare, în centrul orașului, a cerut anularea sancțiunii reclamând faptul că Poliția Locală l-a amendat la un minut după ce a trimis SMS-ul pentru plata parcării.

Șoferul a arătat că a fost sancționat pentru că a fost amendat în data de 8 martie 2022, la ora 13.11, deși la aceeași oră a făcut plata parcării prin SMS.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe a cerut menținerea amenzii arătând că „a fost achitată taxa de parcare atunci când petentul a observat că se verifică plata de către poliţistul local”.

De ce a fost anulată amenda
Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis anularea amenzii, constatând că „agentul constatator a emis înştiinţarea/nota la ora 13:12”, iar „petentul a făcut dovada că a achitat taxa de parcare la 08.03.2022, ora 13:11, prin SMS”.

„Petentul a făcut dovada că, fapta reţinută în sarcina sa nu există, faptul că, s-a achitat taxa de parcare nefiind contestată de intimată. Pentru aceste motive, instanţa constată că, fapta petentului nu întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei reţinute în sarcina sa, sub aspectul laturii obiective – lipseşte elementul material dar şi a acelei subiective – lipseşte vinovăţia, neputând fi angajată răspunderea contravenţională a acestuia”, a justificat Judecătoria Sfântu Gheorghe anularea sancțiunii. Sentința nu este definitivă.