Radio Simplu

Veşti sumbre de la NASA: Pericol imens pentru omenire. Ce se întâmplă cu Soarele

Soarele a intrat într-o perioadă „blocare”, numită „minimum solar”, ceea ce înseamnă că activitatea de pe suprafața sa a scăzut dramatic, avertizeată specialiștii de la NASA.

Specialiștii au avertizat că urmează o perioadă de frig, foamete, cutremure, erupții vulcanice, dacă activitatea solară nu va mai fi la fel de intensă.

Experții cred că suntem pe cale să intrăm în cea mai profundă perioadă de „recesiune” a soarelui înregistrată vreodată, deoarece petele au dispărut.

Astronomul Dr. Tony Phillips a spus: „Solar Minimum este în curs și este unul profund”.

„Câmpul magnetic al Soarelui este slăbit, permițând razelor cosmice suplimentare să intre în sistemul solar. Excesul de raze cosmice reprezintă un pericol pentru sănătatea astronauților, pentru zborurile aeriene, dar afectează și electrochimia atmosferei superioare a Pământului, declanșând fulgere”.

Oamenii de știință de la NASA se tem că s-ar putea repeta „Solar Minimum”

Solar Minimum sau Minimul Dalton s-a înregistrat între 1790 și 1830. Asta înseamnă perioade de frig brutal, pierderi de recolte agricole, foamete și erupții vulcanice puternice. Dacă temperaturile maxime vor fi foarte scăzute pentru o perioadă lungă, până la 20 de ani, lumea ar putea suferi de foamete.

Efectele de atunci: Temperaturile au scăzut cu până la 2 grade Celsius (3,6 grade Fahrenheit) pe parcursul a 20 de ani, distrugând agricultura. La 10 aprilie 1815, cea de-a doua erupție vulcanică cea mai mare în 2000 de ani s-a întâmplat la Muntele Tambora din Indonezia, ucigând cel puțin 71.000 de oameni.

De asemenea, a dus la așa-numitul „An fără vară”, în 1816 – când a fost zăpadă în iulie.

Până în acest an, soarele a fost „gol”, fără pete, 76% din timp, o rată depășită doar o dată în Epoca Spațială – anul trecut, când a fost de 77 la sută „gol”, notează nypost.