Radio Simplu

Vesti bune. Presedintele Klaus Iohannis: Legea prin care statul deconteaza tratamentul victimelor de la Colectiv pe viata va fi promulgata vineri

Legea prin care statul roman deconteaza pe viata tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv va fi promulgata vineri, a anuntat presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat miercuri, intr-o conferinta de presa, de corespondentul Aleph News, daca va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv.

„Vineri se implinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv si pot sa va spun in premiera ca exact vineri, cand se implinesc cinci ani, voi promulga legea de care ati vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a raspuns Iohannis.

Presedintele a fost intrebat daca in acesti cinci ani lucrurile s-au schimbat.

„Cu siguranta ca lucrurile s-au schimbat si am invatat ceva. Cel putin politicienii mai responsabili au invatat ceva de aici”, a raspuns Iohannis.

Potrivit legii propuse spre promulgre, tratamentele medicale necesare pot fi efectuate in sistem public sau privat, atat in tara cat si in strainatate.

Prevederile se aplica pentru „persoanele a caror stare de sanatate a fost afectata in urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015, produs in clubul Colectiv din municipiul Bucuresti”.

Victimele beneficiaza de tratamentele medicale prevazute, pe durata vietii, daca acestea sunt in legatura directa de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

Proiectul de lege a fost semnat de mai multi parlamentari PNL, USR, UDMR, ALDE si PMP.