Radio Simplu

Explozie puternică în Galaţi. Oamenii au crezut că e cutremur VIDEO

O explozie puternică a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din centrul orașului Galați. Cel puțin o persoană a fost grav rănită, iar aproximativ 40 de oameni s-au autoevacuat din clădirea cu patru etaje. Pompierii și echipajele SMURD intervin la fața locului.

Explozie puternică, urmată de incendiu, în această dimineață, într-un bloc din centrul orașului Galați.Cel puțin o persoană este grav rănită, iar zeci de locatari s-au autoevacuat din blocul N1, în apropierea Bisericii Sf. Nicolae, în spate la „Spicu”.

Suflul deflagrației a spart zeci de geamuri, iar zgomotul provocat de explozie s-a auzit de la kilometri întregi.

La fața locului intervin echipaje de la SMURD, Ambulanță, pompieri, Poliție și Jandarmerie. Deflagrația a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente și spații comune din imobil. Persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieșit în stradă imediat după producerea exploziei.

Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât alți gălățeni din cartier au crezut că este cutremur. După finalizarea misiunii de salvare, experții vor verifica dacă structura de rezistență a imobilului a rezistat. În caz contrar, cei care locuiesc în bloc vor fi nevoiți să se mute la rude sau în spațiile puse la dispoziție de Primărie.