Radio Simplu

Veşti bune pentru toţi angajaţii. Se aplică din 2020 atât pentru bugetari, cât şi pentru salariaţii din mediul privat. Anuntul Ministrului Economiei

Guvernul Orban a anuntat anumite tăieri, dar are şi veşti pozitive. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dat o veste bună românilor care se bucură de voucherele de vacanță, dar și celor din mediul privat.

Virgil Popescu a spus că în bugetul pentru 2020 vor fi incluse sumele necesare pentru voucherele de vacanță. Totodată, el a amintit că au și o inițiativă de vouchere de vacanță pentru mediul privat.

„Menținem voucherele de vacanță, niciodată nu a fost problema renunțării la voucherele de vacanță. Mai mult, avem o inițiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaților cu privire la voucherele din domeniul privat, companiile private”, a fost afirmația lui Virgil Popescu.

Ministrul spune că voucherele vor fi acordate și în extrasezon iar salariații vor putea decide perioada pentru care vor primi tichetele: „Vom găsi soluția pentru ca oamenii să poată alege, poate că se vor duce cu ele în extrasezon în 2021, vom extinde perioada”.

Ministrul Economiei Virgil Popescu anunţă, într-o postare pe Facebook, că, pe proiecte mari, ce asigură dezvoltarea României, cum este şi legea offshore, va merge şi va discuta în Parlament, cu toate forţele politice.

„Dezvoltare, investiţii şi consolidarea independenţei energetice sunt cele câteva direcţii prioritare de acţiune. Pe proiecte mari, ce asigură dezvoltarea României, cum este şi legea offshore, voi merge şi voi discuta în Parlament, cu toate forţele politice, pentru că este nevoie de consens şi sprijin”,scrie ministrul.
„România trebuie să meargă mai departe!”, afirmă el.

„Redobândirea încrederii investitorilor este un obiectiv important. România are nevoie de asta, mai ales având în vedere că sectorul energetic are nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro”, a spus Popescu, la audierile din Parlament,pentru obţinerea avizului în vederea numirii ca ministru..

El a atras atenţia că România a devenit importator net de energie electrică şi de gaze, dintr-un stat aproape independent din punct de vedere energetic.

În acest context, ministrul consideră că România trebuie să investească masiv în infrastructură, mai ales în zona de interconectare, şi să diversifice sursele de aprovizionare.