Radio Simplu

A scos bani de la bancomat, dar pe o bancnotă era scris de mână, cu pixul, un mesaj misterios, s-a dus imediat acasă și a căutat, când a aflat un secret vechi de peste 100 de ani. Ce scria pe bancnotă, povestea ei a ajuns la știri

Claire Carney, în vârstă de 44 de ani, a fost uimită atunci când a scos bani de la un bancomat din Norwich și a văzut că pe o bancnotă era scris ceva straniu cu pixul.

Întâmplarea a făcut ca pe bancnota respectivă să apară numele unui soldat care fusese ucis în Primul Război Mondial, John Hodgson, alături de detaliile legate de regiment, dar și vârsta la care a fost ucis, totul pe o bancnotă de 10 lire sterline.

Cum a ajuns acasă a căutat pe Google mesajul ciudat și a dat de un site istoric care povestea despre rolul remarcabil pe care l-a avut soldatul Hodgson în cadrul războiului. Potrivit acelui site, John Hodgson s-a născut pe data de 19 decembrie 1894.

În anul 1915, brigada lui a mers pe mare către Egipt, apoi au staționat pe insula Lemnos, pe 4 august. Batalionul a ajuns în cele din urmă pe coasta Gallipoli, pe 8 august, dar au fost bombardați, dar acest soldat a dispărut și a fost considerat mort la data de 9 august 1915, avea doar 21 de ani.

Claire are, totuși, o ipoteză, ea crede că, de fapt, mesajul de pe bancnotă este un omagiu adus în memoria sa, femeia a mărturisit: ,,Poate că persoana care i-a scris numele nu a vrut ca lumea să uite de sacrificiul lui suprem”.

Iată un portret al soldatului: