Radio Simplu

Veşti bune pentru români! Ministrul Mediului anunţă începutul programului Rabla! Condiţiile din 2020

Veşti bune pentru români în 2020. Ministrul Mediului a anunţat recent relansarea unui program economic de succes în rândul cetăţenilor, Programul Rabla pentru Electrocasnice. Aceştia pot primi bonuri valorice în schimbul produselor vechi cu care pot achiziţiona altele noi. Care sunt condiţiile din acest an.

Costel Alexe a fost invitatul unei emisiuni TV şi a făsut anunţul aşteptat de mulţi români în ce priveşte programul de înlocuire a aparatelor electrocasnice. Întrebat daca acesta va continua şi anul acesta, ministrul Mediului a dat asigurări că se discută deja despre modul în care programul va fi implementat şi despre finanţarea acestuia.

„Am avut discuții săptămâna trecută cu colegii de la Administrația fondului de mediu și am discutat ca până când vom discuta despre bugetul pentru 2020 să vină și cu clarificările și propunerile lor pentru acest program pentru electrocasnice.

Îl vom continua și acum va trebui să discutăm în cadrul Administrației fondului de mediu și trebuie luată decizia în cadrul ministerului cum va arăta acest program în 2020. Dar este un program apreciat de populație și evident ne dorim sa îl continuăm”, a explicat ministrul Alexe.

Extinderea programului
Ministrul Mediului a mai declarat că se ia în calcul şi extinderea programului pentru alte aparate, cum ar fi televizoarele şi aspiratoarele, dar trebuie identificate şi potenţiale surse de finanţare în acest scop, potrivit dcnews.ro.

Trebuie precizat că Programul ”Rabla Clasic” pentru autoturisme va demara în luna martie, iar numărul de vouchere va fi de minimum 60.000, a declarat recent ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

”Programul ‘Rabla’ este cel mai vechi program pe care îl derulează Administraţia Fondului pentru Mediu. Acesta este şi cel mai longeviv.

Creșterea numărului de vouchere
Important e că în ultimul an a funcţionat şi ne propunem ca pentru 2020 să creştem numărul de vouchere pe care le acordăm. Am avut discuţii inclusiv cu premierul României şi cu cei din industria auto şi pentru 2020 ne propunem un număr de minim 60.000 de vouchere pentru ‘Rabla Clasic’”, a spus Alexe.

”Programul va demara în luna martie şi a rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va bugetul şi care vor fi exact etapele în care va fi demarat.

Vreau ca atunci când informăm cetăţenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ţinem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate şi de aici pleacă neîncrederea populaţiei în actul guvernamental. Sincer, eu nu-mi doresc acest lucru”, a precizat ministrul Mediului.