Radio Simplu

O vânzătoare cu salariul de 1700 de lei, amendată cu 2000 de lei la locul de muncă! Cum a fost posibil: “E strigător la cer!”

În această perioadă, sub incidența Ordinelor Militare, organele de control ale Poliției Române au dat foarte multe amenzi pe baza lipsei documentelor necesare de deplasare de la și către locul de muncă.

O vânzătoare cu salariul de 1700 de lei, amendată cu 2000 de lei la locul de muncă
Printre cei care, din păcate, au avut parte de amenzi din partea poliției, s-a numărat și o femei din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin. Aceasta, conform celor declarate de ea pe facebook, ar fi primit o amendă de 2.000 de lei, sumă mult mai mare decât salariul său pe o lună. Momentul cu pricina a avut loc în magazinul în care lucrează ca vânzătoare, motivația polițiștilor fiind refuzul femeii de a le arăta adeverința angajatorului.

Cum a fost posibil: “E strigător la cer!”
Femeia povestește pe facebook, cu lux de amănunte cele întâmplate, ba mai mult de-atât specifică faptul că în data de 28 aprilie a primit o nouă amendă, în valoare de 2.000 de lei, după ce s-a plâns primarului și a crezut că s-a rezolvat.

„În cazul ăsta nu mai pot să mă mai adresez nici primăriei, doar instanţei. E strigător la cer. Eu merg la serviciu, sunt expusă. Am o familie. Salariul meu lunar este de 1.700 de lei. Eu nu pot să plătesc o amendă de 2.000 de lei pentru că un comunitar îşi permite aşa ceva.

O să mă adresez instanţei. Chiar nu pot să o las aşa pentru că este un abuz. Eu eram în timpul serviciului, nu eram nici la plimbare nici pe stradă. Eu dacă merg doi metri la magazin îmi fac declaraţie”, a declarat Sofia Obrejan.

Astfel că Sofia Obrejan, din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, a primit o amendă de 2.000 de lei, sumă mult mai mare decât salariul său pe o lună și va fi obligată să o plătească, altfel riscă să i se pună oprire pe salariu, și așa mic.