Radio Simplu

Avantajele și dezavantajele centralelor termice de apartament. Vești importante pentru cei care stau la bloc

Centralele termice folosite de către proprietarii de apartamente, în detrimentul încălzirii centralizate, vine cu avantaje, dar şi cu dezavantaje. Printre avantajele folosirii centralei termice la bloc se regăsesc eficienţa mai bună, controlul temperaturii, precum şi o remediere rapidă a eventualelor deficienţe.

Avantajele și dezavantajele centralelor termice de apartament. Vești importante pentru cei care stau la bloc
Şi încălzirea centralizată, dar şi centralele de apartament vin cu avantaje şi dezavantaje pentru locuitorii de la bloc. Astfel, un avantaj important al încălzirii centralizate este cel al costurilor mai mici. Întrucât un număr mare de apartamente folosește aceeași infrastructura pentru încălzire, costurile asociate sunt mai mici decât în cazul centralei termice.

Astfel, agentul termic se împarte la numărul total de apartamente care îl folosesc, astfel încât cheltuielile sunt mai mici. Un alt avantaj este temperatura mai mare din calorifere. Datorită rețelei de conducte, apa trebuie să aibă o anumită temperatură, ca să nu înghețe în zilele foarte geroase. Astfel că, orice s-ar întâmpla, apartamentul tău va fi foarte călduros și confortabil în zilele de iarnă. Încă un avantaj al încălzirii la comun este nivel scăzut de întreținere pentru locatari.

Costuri de întreţinere mici la încălzirea centrală
Dacă se defectează ceva, costul se va împărți la numărul de apartamente pe care le deservește. De asemenea, încălzirea la comun nu necesită investiții suplimentare de instalare. Sistemul este deja instalat în apartament. Un dezavantaj al încălzirii centralizate este că dacă se defectează nu ai nici un control în ce privește durata necesară pentru reparaţii.

Avantajul centralei de apartament este mai eficientă, ţinând cont de pierderile care pot apăra la încălzirea comună, mai ales dacă te afli printre ultimii 10% utilizatori ai sistemului din bloc.

Controlul temperaturii, avantaj pentru centrala termică
Controlul temperaturii la centralele de apartament este un alt avantaj. Astfel, dacă este toamna târziu, e ușor să o pornești. Desigur, facturile vor fi mai mari, dar te vei putea încălzi când îți este frig. Temperatura constantă este încă un avantaj al centralei de apartament.

Dacă apartamentul este bine izolat, centrala termică menține o temperatură constantă în locuinţă. Un ultim avantaj al centralei termice este acela că dacă se strică ceva remedierea se poate face repede. Costurile de instalare pot fi un dezavantaj atunci când vine vorba de centrala de apartament.