Radio Simplu

Unul dintre cei mai importanți oameni de media s-a stins din viață. Avea 97 de ani

Sumner Redstone, unul dintre cei mai importanți oameni de media din lume, s-a stins din viață în data de 11 august. El a reușit să contruiască cel mai mare gigant din industire cu achiziții ale CBS Corp, Paramount Pictures și Viacom.

S-a stins din viață Sumner Redstone
Redstone a fost un vizionar, operator și dealer, care a reușit să transforme de unul singur o companie de familie într-un gigant media global. Bărbatul a murit pe 11 august la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 97 de ani.

„A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”, a declarat miercuri, directorul general ViacomCBS, Bob Bakish.

Cum a reușit să dețină un imperiu
Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston în data de 27 mai 1923. Tatăl său a fost operator de cluburi de noapte, iar mai apoi și-a schimbat numele de familie german.

În plus, el a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După terminarea războiului, acesta a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal.

În tot acest timp, tatăl său a cumpărat terenuri și a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii tatălui său în 1954 și a devenit CEO 13 ani mai târziu.

„Tatăl meu a dus o viață extraordinară, care nu numai că a modelat divertismentul așa cum îl știm astăzi, dar a creat o moștenire incredibilă a familiei”, a declarat Shari Redstone pentru Variety.

„Prin toate, ne-am împărtășit o mare dragoste unul pentru celălalt și a fost un tată minunat, bunic și străbunic. Sunt atât de mândră că sunt fiica lui și îmi va fi dor de el întotdeauna”., a mai declarat fiica acestuia.