Radio Simplu

Unde a dispărut Anemona ex-A.S.I.A! Uite ce face acum!

Fosta componentă a trupei A.S.I.A, dar şi fostă actriţă în telenovela “Secretul Mariei” (Antena 1), a cam dispărut din peisajul monden. Însă Anemona Niculescu continuă să joace, să cânte şi să facă tot ceea ce-i place. Click! a stat de vorbă cu solista şi a aflat cu ce se ocupă acum, la aproape de 20 de ani de la lansarea trupei-fenomen.

Chiar dacă trupa A.S.I.A s-a destrămat abia în 2006, Anemona Niculescu (39 de ani) a renunţat la proiectul respectiv în 2000. Actriţa a continuat să facă teatru, pentru care s-a pregătit intens, iar în 2005 a jucat în telenovela de succes “Secretul Mariei”, ca mai apoi să joace şi în filmul “Păcală se întoarce”. De atunci a cam dispărut din peisajul autohton şi am vrut să vedem care este viaţa ei acum.

“Sunt profesor doctor asociat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, secţia Actorie, unde predau actorie împreună cu Maia Morgenstern şi Tache Florescu. Anul trecut am predat şi canto. Voi juca într-un film serial, al cărui scenariu tocmai l-am terminat de citit şi despre care vă pot spune că este minunat şi că promovează România, tradiţia şi valorile româneşti, fiind un periplu prin ultimii 2000 de ani de istorie, de la Decebal încoace, fiind un prilej de a arăta frumuseţile României şi resursele ei minunate. Filmul aduce în prim plan grija pentru mediul înconjurător, educaţia, inteligenţa emoţională, idealurile înalte, idea de unitate şi multe altele, pe care prefer să nu le divulg încă. Cânt în fiecare zi cu băieţelul meu (n.r. în vârstă de 5 ani), căruia m-am dedicat în ultimii ani. Şi nu numai în casă, ci şi în maşină, pe stradă, la joacă, peste tot. Mă bucur să constat că are ureche muzicală şi cântă cu mare plăcere. Acum repetă la nesfârşit «Vals»-ul lui Smiley. Am terminat de scris o carte, după lucrarea mea de cercetare pentru doctorat, cu titlul: «Actorul, profilul psihologic şi profesional», care va avea lansarea anul viitor”, ne-a povestit Anemona. Am vrut să ştim ce a mai făcut pe plan muzical, după ce a părăsit trupa din care a făcut parte. “După ce am plecat din trupa A.S.I.A., am colaborat cu mai mulţi artişti şi iubitori de artă, printre care Formaţia Provincialii (Noaptea pe covor), Flying Charm, DMS (Cumva, Cândva)”, ne-a mai spus Anemona Niculescu.