Radio Simplu

Un urangutan decide să facă schimb de mâncare cu un bărbat

Ați fost vreodată la grădina zoologică și ați văzut acel semn în cara erați rugați să nu hrăniți animalele? Cu siguranță, acest turist nu a văzut acel semn atunci când a vizitat această grădină zoologică din Bali. Data viitoare când vedeți un urangutan, nu faceți asta! Nu va funcționa în același fel.

Vitaly era în vacanță în Bali și s-a decis să arunce puțină mâncare unui urangutan care stătea liniștit pe bucățica lui de pământ, fiind despărțiți doar de un firicel de apă. În timp ce spune maimuței să îi arunce ceva înapoi, oamenii din jur au râs și nu i-au acordat deloc atenție.

Totuși, atunci când animalul a ridicat o felie de pepene și a ținut-o deasupra capului, toată lumea era curioasă ce se va întâmpla. Unii dintre turiști s-au îndepărtat înfricoșați, dar Vitaly și-a întins mâinile și a cerut, din nou, fructul. Mulțimea râde fără să creadă în puterea de convingere a bărbatului.

Parcă pentru a le face în ciudă, urangutanul îi aruncă bărbatului bucata de mâncare fix în mâini. Oamenii din jur au rămas cu gura căscată și au râs atunci când bărbatul i-a mulțumit animalului și s-a prefăcut că mănâncă bucata de pepene.

Atunci când bărbatul aruncă bucata înapoi, urangutanul o prinde fără nicio problemă și se uită la oamenii din jur înainte să i-o arunce iar bărbatului. Până la urmă, a terminat de mâncat ce era mai bun, așa că de ce să nu o împartă cu omul?

Un astfel de joc a fost foarte amuzant pentru maimuța relaxată care chiar se simțea bine fiind în centrul atenției și jucându-se cu bărbatul. Deși această situație a funcționat pentru Vitaly, este indicat să respectați semnele propuse de administratorii grădinilor zoologice.

Unele animale pot fi periculoase sau pot fi afectate de produsele pe care le oferiți drept hrană. Deși acest urangutan era calm și relaxat, nu este tocmai ideal să învețe să arunce cu lucruri în turiști.

Oamenii de știință au demonstrat deja faptul că urangutanii sunt animale extrem de inteligente, capabile să ducă la bun sfârșit sarcini complexe și dificile. Aceștia au condus ATV-uri, au construit hamace și au înțeles trucurile de magie.

În acest caz, urangutanul era cel care conducea toată situația. Animalele sunt creaturi surprinzătoare, în special în modul în care reacționează cu oamenii, sau atunci când reușesc să se poarte ca niște oameni.

Acesta este unul dintre motivele pentru care aceste imagini au ajuns virale în mediul online. Rămânem extrem de surprinși atunci când observăm că unele animale scot sunete asemănătoare unor cuvinte, că pot sta la masă și că se uită la televizor.

Sunt surprinși, mai ales atunci când interacționează cu noi și înțeleg ceea ce le sugerăm, tocmai de aceea acest urangutan este extrem de simpatic și de inteligent.

Poate că bărbatul s-a lăsat puțin dus de val pentru că știm foarte bine că nu avem voie să hrănim animalele de la grădina zoologică, dar măcar acest urangutan a reacționat într-un mod elegant și nu a fost absolut deloc violent.