Radio Simplu

Un meci de fotbal a declanșat pandemia de coronavirus în Italia și Spania? Declarația unui medic

Până în urmă cu o lună de zile, meciurile de fotbal din Liga Campionilor și din Europa League nu fuseseră suspendate, cu toate că noul coronavirus se răspândea rapid în întreaga lume, orașul Milano fiind un focar de infecție și la acel moment.

Cu toate că era de preferat ca minimum un meci să fie amânat, cel dintre Atalanta BC și Valencia CF, deoarece se juca în orașul Milano, UEFA a decis ca partida să se desfășoare pe 19 februarie, iar acum un doctor din Bergamo afirmă că acela a fost punctul comun al răspândirii virusului în Italia și Spania.

„19 februarie, 40.000 de fani veniți din Bergamo pentru Atalanta – Valencia. Cu autocarele, mașinile și trenul. A fost bombă biologică. Au consumat bere din același pahar, pasându-l de la unul la altul, au făcut selfie-uri și au strigat într-o zi istorică. Printre ei sigur au existat persoane pozitive la COVID-19! E probabil ca infecția să fi venit și de la Valencia, vezi cazul ziaristului îmbolnăvit când s-a întors”, le-a spus Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII”, jurnaliștilor de la Corriere della Sera.

foto: Getty Images