Radio Simplu

Când vor fi disponibile testele pentru Coronavirus care se pot face acasă și în ce constau?

Dacă la momentul de față orice fel de testare legată de Coronavirus se face doar într-un spital, se dorește scoaterea pe piață cât ma rapid a unui test pe care persoanele îl pot efectua acasă.
În ce a conta acest test?

Potrivit The Guardian, acest test va arata ca unul de sarcină, dar va fi dotat cu un mic ac steril, asemănător testelor pentru glicemie, ac prin care se permite recoltarea unei picături de sânge. Picătura de sânge se va amesteca apoi cu un ser și testul va indica dacă apar sau nu anticorpi împotriva COVID-19.

Pentru cine este acest test?

Potrivit aceluiași cotidian britanic, testul nu este pentru persoanele care vor să afle dacă în acest moment există virusul activ în corp, ci detectează dacă persoana a avut Sars-CoV2, care cauzează Covid-19, iar corpul a dezvoltat anticorpi.

Care este utilitatea lor imediată?

Testele por arăta dacă o persoană e vindecată de COVID-19, în așa fel încât să se întoarcă în câmpul muncii. Mai mult, poate fi util pentru a le permite medicilor infectați, dar care își revin acasă, să se întoarcă la spital în calitate de cadre medicale.

Când va fi gata?

Potrivit BBC, va mai dura ceva timp până când testul se va pune pe piață. Inițial, se anunțase în Marea Britanie că va deveni disponibil în câteva zile, dar se pare că e nevoie de o perioadă mai mare de timp. Cel mai probabil, într-o lună-două.