Radio Simplu

Un grup de adolescenți și un hit

Hotel California este o piesă de pe albumul cu același nume, al celor de la Eagles. Inițial piesa a fost lansată ca un single în anul 1977.

Astăzi, Hotel California este una dintre cele mai cunoscute melodii rock. Această= piesă a fost una foarte importantă mai ales pentru acele vremeuri pentru că de exemplu a reușit să stea pentru o săptămână în topul Billboard Hot 100.

După doar 3 luni această piesă avea deja peste un million de copii vândute și a devenit Gold de către cei de la RIAA.

Tot în anul în care a fost lansată, trupa Eagles au câștigat un premiu Grammy pentru piesa anului. Apoi în anul 2009 această piesă care a devenit hit international într-un timp record, a fost premiată și cu platină.

Acesta lucru s-a întâmplat pentru că de la lansare până în acel an au fost vândute peste un million de ambume exclusive în format digital.

În general, această piesă este foarte bine văzută prin mai multe topuri care include piese rock, de top.

Cunoscuta revistă Rolling Stone a clasat Hotel California pe locul 49 în Topul celor mai bune 500 de cântece din istorie.

De asemenea single-ul celor de la Eagles figurează și în topul celor de la Rock and Roll Hall of Fame. Și premiile pentru această piesă nu se opresc aici. Spre exemplu cititorii revistei Guitarist au avut ocazia să voteze partea solo de chitară și au decis că acea parte din piesă este cel mai bun solo la chitară.

Apoi, în anul 1998 acesta s-a plasat pe a 8- a poziție în topul 100 a solo- urilor de chitară. Hotel California nu este o piesă pe care să nu o știi.

Cel mai des cu siguranță o poți auzi în boze, la petrecerile care stau să se termine. De asemenea, există o foarte mre șansă ca să te fi întrebat măcar o data în viață dacă acest loc, Hotel California, chiar există și în realitate.

Dacă deschizi orice aplicație cu hartă vei vedea că printre primele rezultate apare Mexico. Hotelul California se află într-un oraș mic și are în față niște luminițe.

Acest loc există încă înainte ca cei de la Eagles să compună acea melodie. Și totuși, abia în anul 2013 cei din formație au deci să dezlege misterul din spatele numelui piesei.

Concluzia finală este că indiferent de toate conincidențele care nouă ni se par foarte evidente, totuși acest hotel în realitate nu există.

Acel loc nu este niciun spital de nebuni și niciun centru de dezintoxicare, așa cum se mai credea până de curând.

Indiferent de toate aceste teorii născute din cauza numelui melodiei, aceasta va rămâne pentru totdeauna un hit.

O vom auzi pe la festivaluri sau pe la concerte rock. Sau pe la diferite concursuri de talente. Hotel California a fost și cu siguranță va mai fi cantata încă de cei mai diverși oameni, de la cei care adoră rockul până la cei care poartă costum.

De asemenea, poți să mai auzi și adulți în toată firea, dar și adolescenți cuprinși de vraja versurilor piesei de căpătâi a celor de la Eagles.