Radio Simplu

Chiftelute Cu Orez Si Legume

De Cand Am Aflat Aceasta Reteta, Nu-Mi Mai Plac Cele Cu Carne

Avem nevoie de: 300g orez fiert, 250g amestec de legume mexicane congelate (sau legume proaspete din gradina), 1 ou, sare si piper dupa gustul dumeavoastra si cateva frunze de patrunjel proaspat, ulei pentru prajirea chiftelutelor.

Se prepara astfel: Punem orezul la fiert pana s-a inmuiat bine, bine, iar mai apoi se strecoara de apa. Luam o tigaie in care adugam 2 lingurite de unt si punem amestecul de legume sa se caleasca timp de cateva minute, apoi adaugam orezul fiert.

Condimentam cu sare si piper, dupa care vine si patrunjelul proaspat tocat alaturi de oul batut. Amestecam bine toate ingredientele si formam gustoasele chiftelute pe care le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc.

Dupa ce s-au facut, le scoatem pe un servetel umed pentru a le scurge de ulei si se pot servi drept garnitura sau ca fel principal!

Se scot pe un servetel absorbant si apoi se servesc alaturi de o garnitura dupa preferinta (sos de rosii, ghiveci, sos tzatsiki, etc.).

Eu am facut alaturi un ghiveci simplu din ceapa calita solzisori cu ardei gras rosu si rosii feliate, toate inmuiate bine si condimentate cu sare, piper si sos picant. Au fost delicioase asa.

Cartofi „prajiti ” la cuptor

Ingrediente:

– 4-5 cartofi mari

– 2 linguri ulei

– sare

Cartofi se curata si se taie sub forma de pai. Se aseaza o oala pe foc si cand apa incepe sa fiarba se pun feliile de cartofi. Se lasa sa dea 3- 4 clocote si oprim focul.Dupa asta cartofii se scurg si se sterg de apa(in cazul in care mai au) , apoi se aseaza intr-o tava in care se pune hartie de copt. Se ung feliile de cartofi cu ulei (puteti pune usturoi, boia dulce sau picant…) si se preasara cu sare.

Tava se da la cuptor pentu 10-12 minute.