Radio Simplu

Un avion acrobatic al forţelor aeriene canadiene s-a prăbușit. O persoană a murit

Un avion al patrulei acrobatice a forţelor aeriene canadiene s-a prăbuşit duminică în Columbia Britanică, accident soldat cu moartea unui membru al echipajului şi rănirea gravă a altuia, informează AFP şi Reuters.

Accidentul a avut loc în timpul unui eveniment destinat creşterii moralului populaţiei afectate de pandemia noului coronavirus, conform informaţiilor furnizate de armata canadiană.

“Cu inima grea vă anunţăm că un membru al echipajului Snowbirds al forţelor canadiene a decedat şi un altul a suferit răni”, a anunţat duminică pe Twitter patrula canadiană acrobatică supranumită Snowbirds. Sursa citată a precizat că viaţa persoanei rănite nu este în pericol, potrivit Agerpres.

În cursul după-amiezei de duminică, aviaţia regală canadiană anunţase prăbuşirea unui avion al patrulei în apropiere de localitatea Kamloops din provincia vestică Columbia Britanică, situată la aproximativ 450 km est de Vancouver.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea, împreună cu un alt avion, de pe aeroportul din Kamloops. Avionul s-a prăbuşit pe o casă. În fotografiile publicate în cursul după-amiezii de săptămânalul local Kamloops se pot vedea resturile aparatului în flăcări în apropierea casei, care a luat şi ea foc parţial.

Cele două avioane erau programate să survoleze duminică provincia Columbia Britanică în cadrul unui turneu intitulat “Operaţiunea Inspiraţie” (Opération Inspiration), lansat la începutul lunii mai, un tribut adus eforturilor canadienilor care se confruntă cu pandemia COVID-19. Patrula formată din nouă avioane şi-a propus să survoleze la altitudine joasă, lăsând în zbor dâre de fum alb, principalele oraşe din Canada, de la est la vest. Turneul a început în provincia Noua Scoţie.

În octombrie 2019, un avion cu reacţie al patrulei acrobatice Snowbirds s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită cu puţin timp înaintea unui spectacol aerian din oraşul american Atlanta. Atunci, pilotul reuşit să se catapulteze şi a supravieţuit accidentului.

Sursa: Agerpres