Radio Simplu

Ultimele cuvinte ale Prințesei Diana înainte de a-și da duhul. Pompierul care a ajuns la accident a povestit tot

GALERIE FOTO (2)

Prințesa ”inimilor” și-a găsit sfârșitul într-o zi de 31 august, pe o stradă din Paris. Acum, la mai bine de 20 de ani de ani de la moartea acesteia, ultimele ei cuvinte încă răsună în mintea tuturor. Pompierul care a răspuns apelului de urgență a fost cel care a văzut-o ultima dată în viață pe Diana și cel care a auzit care au fost ultimele ei vorbe.

Potrivit sergentului Xavier Gourmelon, pompierul care a ajuns imediat după accidentul rutier în care a fost implicată Diana, ultimele cuvinte ale acesteia au fost rostite cu o luciditate năucitoare. Aceasta ar fi întrebat ce s-a întâmplat, înainte să-și piardă conștiința și să fie transportată către un spital din Paris.

Ultimele cuvinte ale Prințesei Diana

”My God, whats happened? / Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”, l-ar fi întrebat Prințesa de Wales pe pompierul ajuns la locul accidentului. Din păcate, imediat după această replică, Diana și-a pierdut conștiința și a fost dusă de urgență la spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, unde câteva ore mai târziu și-a dat ultima suflare.

Cât despre pompierul care a îngrijit-o, acesta mărturisește că nimic nu i-a indicat că aceasta este într-o stare atât de gravă încât să-și piardă viața. ”Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că vă supraviețui. Din câte știu eu, ea era în viață când a fost pusă în ambulanță și mă așteptam să trăiască”, a povestit Xavier Gourmelon.

Pompierul a mai precizat că cei doi pasageri din spatele mașinii, adică Diana și Dodi Al-Fayed, iubitul aceseia, nu purtau centurile de siguranță la momentul accidentului. Apropiații spun că acest lucru nu-i stătea în caracter Dianei, prințesa purtând mereu centura de siguranță, fie vorba și de distanțe relativ scurte.

Loading...