Radio Simplu

ULTIMA ORA! Veste buna pentru elevi. Anuntul Ministerului Educatiei

Ministerul Educatiei a transmis, luni, intr-un comunicat, ca incepand cu anul scolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev.

Presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, Andrei Mihai Tanase, a avut luni, o intalnire cu ministrul Educatiei, Monica Anisie. In urma intrevederii, s-a decis eliminarea tarifelor maximale vechi pentru transportul elevilor, cele care nu erau respectate de operatorii de transport, si stabilirea unor tarife maximale noi, scrie Agerpres.

„S-a decis abrogarea HG 863/2016, deci, practic, eliminarea tarifelor maximale vechi, cele care nu erau respectate de catre operatori, si stabilirea unor tarife maximale noi. Am primit asigurari ca indiferent care vor fi tarifele stabilite, elevilor nu li se va deconta mai putin decat valoreaza abonamentul, au existat asigurari in acest sens. Va fi emisa o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii Educatiei iar incepand de la 1 septembrie am primit asigurari de la ministrul Educatiei ca elevii vor circula gratuit, doar cu carnetul de elev.

Acum ne punem cateva intrebari la care speram sa raspunda saptamana viitoare, cand ne vom intalni la Ministerul Educatiei, daca este vorba ca toti elevii sa fie transportati gratuit sau doar elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu si cum, in ce mod, din punct de vedere legislativ, vom efectua acest lucru, pentru ca exista anumite disparitati care trebuie rezolvate, una dintre ele fiind chiar Ordonanta de Urgenta 51/2019, care, de altfel, trebuie respinsa cat mai repede in Parlamentul Romaniei pentru ca problema sa fie rezolvata”, a declarat Andrei Mihai Tanase.

El a precizat ca saptamana viitoare ar putea fi clarificata si hotararea de guvern privind aprobarea cuantumurilor maxime ce vor fi decontate elevilor, subliniind ca acestea nu vor fi sub nivelul abonamentului, prin urmare elevii vor beneficia din nou de decontarea integrala a navetei.

Dupa intalnirea cu Asociatia Elevilor din Constanta, Ministerul Educatiei a transmis un comunicat prin care a anuntat ”incepand cu anul scolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev”. De asemenea, ministerul a trabsmis ca elevii au confirmat participarea la intalnirea de lucru de saptamana viitoare, scrie romaniatv.net