Radio Simplu

Fără prea mulți bani, dar cu multă imaginație, o familie din Botoșani a construit o casă cum alta nu-i

GALERIE FOTO (4)

Fără prea mulți bani, dar cu multă imaginație, o familie din Botoșani a construit o casă cum alta nu-i! Toți vecinii au rămas mască când au văzut cum arată de fapt!

O familie din Botosani s-a dovedit a fi cu adevarat ingenioasa sau mai degraba practica. In buricul targului, si-au cumparat cu ani in urma doua garaje. Dupa ceva vreme deasupra lor au ridicat si o mansarda. Vecinii din zona spun ca locuinta este data in chirie. Proprietara nici nu concepe asa ceva. Femeia spune ca in mansarda depoziteaza diferite obiecte ce nu ii sunt necesare.

Un apartament comfortabil deasupra garajului. Familia Risitaru a reusit sa starneasca invidia vecinilor. Cu 13 ani in urma au cumparat de la un evreu doua garaje situate pe Aleea Pictorului. N-au stat mult pe ganduri si s-au apucat de construit. Initial ar fi vrut sa ridice o casa copiilor proaspat casatoriti, ulterior s-au gandit ca un loc de depozitare ar fi mult mai util. Doar ca depozitul de deasupra garajului este dotat cu termopane, perdele, apa, lumina si flori in glastra. Pentru casa din caraj, proprietara are acte.

„Este o mansarda a unui garaj, cu aprobare cu autorizatie de constructie. Am amenajat foarte frumos pentru ca e in centrul orasului si nu este bine sa apara ca o casa daramata. Am izolat, eu am garaje si am masini, unele la taxi, unele prorprietate personala si eu vreau sa am conditii la masini. Sus in pod depozitez covoarele mele, covoarele copiilor, lucruri care nu sunt folosibile vara le bag iarna, iarna le scot si tot asa. A meritat investitia. Trebuia sa fac o izolatie.” a spus Maria Risitaru, proprietara „casei” din garaj

Casa din garaj, inchiriata!

Vecinii doamnei sustin ca locuinta din garaj este data in chirie iar proprietara scoate bani frumosi.

„Sa ma dau in gat cu vecinul, sa ma port rau…Proprietara e o vecina,. Cine locuieste pe el e intereseaza da stiu ca e dat in chirie.” a spus vecinul femeii.

Doamna Maria neaga vehement ca ar avea chiriasi in garaj. Aceasta sustine ca rareori fiul sau sotul mai trag cate un pui de somn in mansarda.

„Nu nu, nu am niciun chirias. Chiar daca ar fi sa fi eun chirias, poate vine copilul meu sa s eintinda sa se odihneasca sua chiar si eu si sotul. Dar nu am chirias, Daca ar fi s aimi dea voie sa fac o extindere as face o casa.” a spus doamna Maria.

La cateva garaje mai incolo de proprietatea doamnei Risitaru ar mai exista un tanar care si-a convertit garajul in locuinta. Pe aceasta insanu l-am gasit „acasa”.