Radio Simplu

ULTIMA ORA! Atentie, soferi! Un detaliu banal iti aduce sute de lei amenda

Soferii risca amenzi uriase daca nu sunt atentie la un detaliu cat se poate banal, ce le poate da numeroase batai de cap la un simplu control de rutina, facut de politisti. Care este greseala ce te poate costa cateva sute de lei amenda?

Politistii rutieri pot opri soferii romani pentru un control de rutina. Pe langa verificarea legalitatii actelor, agentii pot cere si verificarea accesoriilor pe care le au soferii in masina, precum trusa de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu.

Trusa medicala, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante, in cazul in care soferii le au pe toate sau doar o parte din ele sau daca nu sunt conforme legii, pot aduce o sanctiune de clasa a II-a cu patru sau cinci puncte de amenda. Soferul in cauza va plati intre 590 si 725 de lei pentru greseala comisa.

Conform legii, trusa sanitara auto trebuie sa indeplineasca anumite reguli:

Ce greseala simpla iti aduce pana la 700 de lei amenda

a) sa asigure o etanseitate corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf, umezeala, carburanti si uleiuri, printr-un sistem de inchidere ferm;

b) sa fie dimensionata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor din continutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto trebuie sa contina denumirea produsului, denumirea si adresa producatorului si denumirea si adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piata, dupa caz, arata cei de la a1.ro.

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi inlocuite de utilizator cu produse cu aceleasi caracteristici, introduse pe piata cu respectarea cerintelor prevazute de Hotararea Guvernului nr. 911/2005, citeaza businessmagazin.ro