Radio Simplu

ULTIMA ORA! Anuntul directorului ANM: ” Temperaturile vor cobori chiar sub -15 grade”

Meteorologii anunta ca pana luni seara in cea mai mare parte a tarii vor fi intensificari ale vantului, precipitatii mixte si ninsori.

„Pana maine seara (luni, 6 ianuarie 2020 – n.red.) este in vigoare o informare meteorologica ce vizeaza cea mai mare parte a tarii. Sunt viteze maxime la rafala pana la 55 de km/h, la munte la altitudini de peste 1800 m vorbim de rafale care pot depasi 100 de km/ h viscolind zapada. Deja sunt in vigoare doua avertizari cod galben.

Prima avertizare valabila pentru zona Carpatilor Occidentali si Meridionali acolo unde deja ninge moderat cantitativ. Se va depune strat nou de zapada. Iar a doua avertizare vizeaza zona Moldovei unde vorbim de intensificari ale vantului”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Luni dimineata vor fi temperaturi mai coborate cu minus 10 grade in estul Transilvaniei. In restul tarii vorbim de temperaturi cuprinse intre -6 pana la 0 grade.

Potrivit directorului ANM, marti dimineata temperaturile vor cobori mai mult, chiar sub -15 grade in estul Transilvaniei si in restul tarii intre -10 minus si -3 grade.

Acest regim de temperaturi mai coborat va fi caracteristic pana la mijlocul saptamanii viitoare, urmand ca in a doua parte a saptamanii sa inregistram o vreme frumoasa cu valori pozitive in aproape toata tara, chiar 10 – 11 grade in partea de sud si sud-est a tarii.