Radio Simplu

TULBURĂTOR! Semnul rău de la capela Cristinei Țopescu. Ce i s-a întâmplat mamei regretatei vedete! Toată lumea a spus că sufletul jurnalistei nu a plecat împăcat

Cristina Țopescu a fost depusă la capelă înainte cu o zi de a fi incinerare.

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casa sa din Tunari, duminica trecută, în jurul orei 22.00, de o vecină, care îi era și prietenă apropiată. Speriată că nu reușea să dea de vedetă, femeia a apelat, inițial, la alte persoane din localitate, pentru a afla ce se întâmplă, apoi a sunat la 112. Anchetatorii prezenți la fața locului au constatat că jurnalista era decedată de mai multă vreme, mai exact în urmă cu aproximativ două-trei săptămâni.

”Legistul a analizat trupul aflat în stadiu avansat de degradare, chiar mumificat, și a întocmit un raport în care se specifica faptul că ziarista terminase socotelile cu viața de două săptămâni. Mai mult, dusă la necropsie, medicii nu au putut spune clar cauza morții, însă au mers pe varianta unui infarct sau chiar a unui accident vascular”, au dezvăluit persoane abilitate, apoi i s-a prelevat și inima pentru mai multe analize.

După autopsie, trupul Cristinei Țopescu a fost depus la capela Cimitirului Bellu, acolo unde prietenii apropiați, familia și oamenii obișnuiți care doar au îndrăgit-o au putut să îi aducă un ultim omagiu. ”A fost un privegi trist, fără lacrimi, poate la fel cum a fost și viața ei în ultimii ani, retrasă, fără vreo dorință de a ieși în evidență cu orice preț și…distantă față de lume”, au comentat cei prezenți la fața locului. Aceleași persoane aveau să mai spună și că la capelă, mama jurnalistei, de durere, s-a împiedicat pe scări chiar înainte de a intra în incintă, ceea ce, se pare, în popor, ar însemna un semn rău, și anume că sufletul decedatei nu pleacă împăcat pe lumea cealaltă.

Cine a fost Cristina Țopescu. Fiica lui Cristian Țopescu a avut o carieră spectaculoasă

Cristina Țopescu a fost incinerată ziua următoare la Crematoriul Vitan- Bârzești, stârnind foarte multe controverse. Pe de altă parte însă, oricum s-ar fi produs moartea și ulterior ultimul drum, oamenii trebuie să își aducă aminte de ea, ca despre o valoare a presei românești. Jurnalista a fost absolventă a Facultatii de Limbi Străine, secția engleza – italiană, din cadrul Universității București. Încă din copilărie, aflată în preajma marelui Cristian Țopescu, tatăl ei, a fost atrasă de mirajul micului ecran, în perioada 1970 – 1979 apărând chiar în nenumărate emisiuni pentru copii și tineret produse la TVR. O vreme, după terminarea studiilor universitare, a lucrat la revistele culturale „Contemporanul” (corector) și „Cinema”. În plus, Cristina Țopescu făcea și traduceri ale filmelor care circulau atunci pe video. În vara anului 1989, a încercat să ajungă clandestin în Germania (unde se afla mama sa, prima soție a lui Cristian Topescu), dar a fost prinsă la graniță, astfel că, timp de mai multe luni, a stat după gratii, fiind eliberata la începutul lui 1990, când democrația s-a instalat și în România. A revenit în televiziune in 1991,la Pro Tv, la Antena 3, TVR, apoi La Prima Tv.