Radio Simplu

Trucuri de bucătărie care ne economisesc timp

Pentru unii oameni, bucătăria este un loc înfricoșător. Până la urmă este plin de obiecte ascuțite și foc. Dacă ești unul dintre acei oameni, sau ești proeficient în bucătărie, dar vrei să înveți mai multe lucruri, trucurile de mai jos te vor ajuta:

Cum să cureți tigăile și oalele înnegrite – oțetul poate fi un ingredient perfect, dar ai nevoie de un produs de curățare natural, puternic și versatil. Îl poți amesteca cu apă și folosi pentru a degresa obictele din bucătărie. În plus, este foarte util pentru curățarea termosurilor și a aparetelor de cafea.

Una dintre cele mai bune întrebuințări pentru oțet este în curățarea tigăilor arse. Atunci când sunt arse pe fund, pune apă și oțet în tigaia respectivă și lasă compoziția să fiarbă. Apoi stinge focul și adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu.

Trucuri cu ceapă – aceasta eliberează chimicale care ne fac să lăcrimăm atunci când este tăiată. Un mod de a evita această neplăcere este să ungem tocătorul și cuțitul cu suc de limetă. Un alt mod este de a pune ceapa la congelator cu 15 minute înainte de a o tăia, sau să o puneți în apă timp de un sfert de oră, decojită și tăiată la ambele părți.

Un alt truc implică ceapa care v-a rămas. Dacă nu vreți să se usuce, pune unt pe părțile expuse înainte de a o băga la frigider.

Cum se pot curăța cartofii rapid – tot ce trebuie să faci este să pui apă într-o oală și să o lași să fiarbă. Înainte de a-i pune în apă, taie o linie în jurul lor. Apoi lasă-i să fiarbă. Când sunt gata, pune-i într-un bol cu apă cu gheață, apoi curăță-i de coajă.

Cum să reîncălzești pizza – este foarte ușor să încălzim o felie de pizza în cuptorul cu microunde, dar, pentru a-i păstra prospețimea, tot ce trebuie să faci este să pui în cuptorul cu microunde o cană de apă, peste care să pui farfuria cu hârtie și pizza.

Apa se va evapora, va face aburi, iar asta va încălzi fundul farfuriei. Hârtia va absorvi umezeala.

Cum să cureți usturoiul rapid – poți pune cățeii de usturoi timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde înainte de a-i curășa, asta te va ajuta că cureți coaja imediat. Un alt mod este de a pune bucata de usturoi sunt partea lată a cuțitului și să apeți ușor.

Cum să încălzești untul – în timp ce îl poți pune la microunde, există șanse ca acesta să iasă mult prea lichid, așa că există și alte modalități. Prima este să o pui pe o farfurie, să umpli un pahar cu apă fierbinte și să o lași acolo până când paharul se încîlzește. Apoi golește-l și pune-l peste unt, ceea ce va topi untul imediat.
Un alt truc de care avem nevoie atunci când untul este foarte tare este să îl dăm pe răzătoare, ceea ce va ajuta untul să se topească mai repede.

Nu pune apa de paste direct în chiuvetă – trebuie să recunoaștem că facem asta des, dar pierdem un tip de apă care are multe funcții. Aceasta conține vitamine de care au nevoie plantele, așa că poate fi folosită pentru flori.