Radio Simplu

Trucul simplu cu hârtie de copt pentru curățenia casei tale. Face minuni!

Dacă te apuci de curățenie, poți include în acest demers și un truc simplu cu hârtie de copt. Invenția despre care vom povesti este de mare ajutor pentru gospodine nu numai prin faptul că te ajută să nu se lipească mâncarea sau dulciurile de tavă. Hârtia de copt îți vine în ajutor și atunci ești în plină curățenie. Iată cum!

Trucul simplu cu hârtie de copt pentru curățenia casei tale
Dar înainte de a explica cum te poate ajuta hârtia de copt în curățenia casei, ar trebui să știi anumte detalii din fabricație. Iar cel mai important fapt de știut este că ea poate rezista chiar și la temperaturi de până la 250 de grade, nu degeaba este folosită atunci când se coc, la cuptor, prăjituri și alte aluaturi. Dar hârtia de copt se mai poate folosi și în alte moduri, iar unul dintre acestea este la curățenie.

Hârtia de pergament te poate ajuta la lustruirea oțelului, astfel că dacă ai în casă obiecte fabricate din acest material, ea îți va fi de folos numaidecât. Robinetele, spre exemplu, pot deveni mai strălucitoare dacă doar le cureți cu un săpun clasic și apoi le freci ușor cu hărtia de copt. Mult blamatele depuneri de calacar vor dispărea astfel!

Hârtia de copt te ajută și în prevenirea ruginei, astfel că dacă ești și la capitolul grădinărit îți poți curăța uneltele fără probleme. Iar dacă așezi hârtia de copt sub piesele metalice, acest lucru va ajuta la contracararea formării ruginii.

Alte moduri în care poți folosi hârtia de copt
Hârtia de copt mai poate fi utilizată și în alte moduri, iar unul dintre ele mai poate fi și acela de împacheta cadourile într-un mod cât mai original. Se folosește în astfel de situații și se leagă apoi cu o sfoară. La final, rezultatul va fi unul original și fără să fii nevoit să investești mulți bani.

Tot cu hârtia de copt poți alege să îți învelești cărțile, aceasta fiind o altă idee care merită pusă în practică. Deoarece are o textură delicată, însă rezistentă în același timp, ea poate fi decorata cu litere sau alte abțibilduri.

Iar dacă ar fi să ne întoarcem la funcția ei primară, cea de a ajuta alimentele să nu lipească de tigaie, ar trebui să mai știi un truc. Spre exemplu, poți să înfășori carnea în hârtie de copt înainte de a introduce tava în cuptor, iar ea se va găti mult mai repede datorită aburului ce o pătrunde, economisind astfel timp și, de ce nu, bani.