Radio Simplu

Trucul banal pentru un consum mai mic de benzină sau motorină. Ce să faci cu anvelopele

Din ce în ce mai mulți oameni caută metode eficiente pentru a face economie. Majoritatea se gândesc mai ales la cheltuielile pentru mașina lor și la sumele pe care trebuie să le scoată din buzunare pentru carburanți. Experții vin acum cu un truc util pentru un consum mai mic de benzină sau motorină. Ce pași trebuie să respecți ca să plătești mai puțin la stația de alimentare? Este foarte simplu.

Cum să ai un consum mai mic de benzină și motorină: ce trebuie să faci?
Cu siguranță majoritatea oamenilor din lumea întreagă încearcă în această perioadă să economisească. Unii dintre ei caută din ce în ce mai multe trucuri utile care să îi ajute să își păstreze câțiva bani în buzunare. Cu toate astea, cheltuielile foarte mari se duc în special către automobilul familiei care are nevoie de îngrijire constantă, dar mai ales de carburanți de calitate și în cantități mari dacă cei dragi depind de acest transport.

Specialiștii au împărtășit astăzi un truc deosebit pentru un consum mai mic de benzină și motorină. Acestea sunt de mare ajutor în contextul scumpirilor în lanț de care avem parte. Pentru asta este nevoie să faci mici modificări. Unele din schimbări privesc frâna vehiculului, verificarea aerului condiționat sau a presiunii în anvelope.Experții susțin că indiferent de tipul de mașină pe care îl ai, conducerea lină va îmbunătăți economia generală de combustibil. De asemenea, este util să reduci accelerația și frânarea inutilă. În cazul în care ai un automobil manual, ar trebui să schimbi treptele cât mai devreme posibil.

În caz contrar, motorul tău va funcționa mai mult decât ai vrea. Trebuie să ai la cunoștință și că mașinile automate vin cu un mod de conducere ,,Eco” ce se va modifica atunci când cutia de viteze se schimbă pentru a minimiza consumul.

Sigur vei face economie
Cu toate astea, specialiștii aduc în prim-plan mai ales presiunea anvelopelor. Este esențial să verifici regulat presiunea din anvelope. Dacă nu sunt umflate eficient, pot face ca motorul să funcționeze mai greu, lucru care cauzează o eficiență mai scăzută a combustibilului. Este util să verifici periodic și alinierea roților la un specialist.

De asemenea, poate unii șoferi începători nu știu, dar gropile și denivelările pot cauza o dezaliniere treptate. Acest lucru poate crește consumul de energie și uzura anvelopelor în timp. Dacă vrei să faci economie, încearcă sfaturile de mai sus și cu siguranță vei vedea diferența în portofelul tău.