Radio Simplu

Trecătorul a fost uimit de ce a văzut pe iarbă, a făcut o poză și a pus-o pe Facebook, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a început să tremure și i-au dat lacrimile: ,,Sunt vii?”. Uite cine erau oamenii de pe jos

GALERIE FOTO (2)

Portugalia Centrală a avut parte de una dintre cele mai oribile tragedii din istoria modernă de până acum a acestei țări.

Incendiile din păduri au ucis până acum 65 de oameni, pe când 50 au fost răniți. Deși 1.700 de pompieri fac tot ce le stă în putere pentru a preveni răspândirea flăcărilor, incendiile continuă să izbucnească în alte zone din cauza zăldurii.

Imaginea alăturată arată pompieri epuizați și a devenit virală, dar nu e de mirare. A surprins perfect modul în care pompierii lucrează neîntrerupt pentru a-i ajuta pe civili și pentru a salva vieți.

Fotografia a fost postată pe Facebook de către un pompier, Pedro Bras, el și-a arătat colegii care au obosit atât de tare stingând un incendiu din Pedrógão Grande, încât pur și simplu au leșinat pe iarbă. Acum imaginea se răspândește peste tot în lume. 13 pompieri epuizați stau pe iarbă pentru o pauză de 25 de minute.Iată ce a scris Pedro pe Facebook, alături de imagine: ,,După o zi plină și o noapte întreagă muncită, ne-am odihnit în sfârșit timp de 25 de minute. Se poate vedea aerul, care este de fapt fum”.

Oameni din toate colțurile lumii și-au arătat recunoștința pentru pompieri, cineva chiar a scris: ,,Acești pompieri sunt dispuși să își riște viețile pentru niște salarii atât de mici”.