Radio Simplu

Transformare teribilă pentru doi pacienți cu COVID-19. Au fost de nerecunoscut după tratament FOTO

GALERIE FOTO (2)

Cei doi sunt medici la Spitalul Central Wuhan și s-au infectat cu noul coronavirus în timp ce tratau aici pacienții. Aceștia au fost în stare critică din cauza virusului și au avut parte de o surpriză după ce tratamentul și-a făcut efectul.

Dr Yi Fan și Dr Hu Weifeng, amândoi în vârstă de 42 de ani, s-au trezit cu pielea închisă la culoare, după tratamentul contra COVID-19. Culoarea anormală a pielii este cauzată de dezechilibrele hormonale după ce ficatul lor a fost deteriorat de virus, a declarat medicul lor pentru mass-media chineză.

Cei doi au fost diagnosticați și depistați pozitiv pe data de 18 ianuarie și au fost duși prima dată la Spitalul Pulmonar din Wuhan, iar mai apoi au fost transferați la o altă unitate, transmite Daily Mail.

Dr. Yi a reușit să învingă boala după ce a stat 39 de zile legat la un aparat de menținere a funcțiilor vitale denumit ECMO. ECMO este o procedură drastică de susținere a vieții care înlocuiește funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sângele din afara corpului.

Acesta a mărturisit că încercarea prin care a trecut pentru combaterea bolii l-a traumatizat, într-o anumită măsură.

„Când mi-am revenit pentru prima dată, mai ales după ce am aflat despre starea mea, m-am simțit speriat. Am avut deseori coșmaruri”, a mărturisit acesta unui reporter.

Starea celuilalt pacient, doctorul Hu, a fost una mai gravă. Acesta a trecut prin același tratament din 7 februarie și până pe 22 martie și și-a recăpătat capacitatea de a vorbi abia pe 11 aprilie. În continuare acesta se află în grija medicilor la terapie intensivă în același spital ca și doctorul Yi.

Din fericire, medicii se așteaptă ca pielea să revină la culoarea normală odată ce funcțiile ficatului se vor imbunătăți.