Radio Simplu

Tragedie în Belgia. Băieţelul unei românce s-a înecat într-un lac. Părinții se uitau la Euro 2020

O româncă din Belgia și-a pierdut fiul în seara în care naționala Diavolilor Roșii debuta la Euro 2020. Davidi avea doar 8 ani și a murit înecat lângă terasa pe care erau părinții lui.

Alarma a fost dată de sora mai mare a lui Davidi, după meciul câștigat de naționala Belgiei împotriva celei a Rusiei. Entuziasmul celor de pe terasa ‘t Vissershof, din Erpe-Mere, s-a transformat imediat în panică.

După câteva minute de căutări, părinții băiatului au observat o minge plutind pe iaz și pantofii micuțului, pe mal.

„Am băut împreună. Cei doi copii au fost unul lângă celălalt toată seara”, spune Helie Closse, o bună prietenă a familiei. Băiatul suferă de un handicap mintal și îi este mai greu să vorbească.

„Sora lui a avut mereu grijă de Davidi”

Imediat după ce meciul a luat sfârșit, fetița i-a anunțat pe părinți că nu își găsește fratele. Alături de prieteni, au plecat toți în căutarea acestuia. Au adus mașinile și au aprins farurile pentru a avea mai multă lumină. În momentul în care au găsit pantofii micuțului pe mal, aceștia au chemat serviciile de urgență, scrie Libertatea, potrivit Nieuws Blad.

La miezul nopții scafandrii au recuperat trupul băiețelului de pe fundul apei. Manevrele de resuscitare au fost în zadar, Davidi a fost declarat decedat.