Radio Simplu

Trage cu arcul folosindu-se doar de picioare

A apărut la un concurs de talente cu cel mai spectaculos număr de contorsionism. Cum a reușit această fată să tragă cu arcul folosindu-se doar de picioare

Dacă ați văzut vreodată pe rețelele de socializare o fată care fuge ca un păianjen sau care își îndoaie corpul ca un covrig sau care mănâncă un hamburger cu picioarele, atunci cele mai mari șanse sunt să fie Sofie Dossi.

Sofie este contorsionistă și o senzație pe Youtube care are mai mult de un milion de abonați. Fata de 16 ani are abilitatea de a-și îndoi corpul în toate modurile, de a sta suspendată de un cerc în aer doar cu gâtul, sau de a trage cu arcul doar cu degetele de la picioare în timp ce stă cu capul în jos.

Prima dată, și-a făcut apariția la emisiunea America’s Got Talent, câștigând rapid inimile juraților și primind șansa de a ajunge direct în semifinale prin butonul auriu. Sofie a apărut, de atunci, și la alte emisiuni televizate și a avut spectacole în toată lumea.

Aceasta a reușit să-l introducă și pe fratele ei în ecuație, fiind cel care o ajută să filmeze, să editeze și să îi producă filmulețele de pe Youtube. Aceasta spune:

„Eu și fratele meu ne bazăm unul pe altul, iar asta ne ajută, pentru că ne înțelegem foarte, foarte bine. „
Mama lui Sofie a fost cea care a ajutat-o pe aceasta să facă școala acasă, pentru a-i permite să călătorească și să se antreneze. Tatăl său, Mike Dossi, nu este doar susținătorul ei, ci și cel care o ajută cu tot ce înseamnă recuzită.

„Atunci când îmi vine câte o idee pentru un design special, merg la tatăl meu și îi spun – nu ar fi cool dacă am face acest lucru? – și eu și el stăm de vorbă despre ideile mele. Ne gândim la toată tehnologia necesară, mergem la magazin și construim tot.„

Tot ceea ce știe Sofie, știe pentru că a învățat singură. Aceasta a făcut gimnastică și dansuri atunci când era mai mică, dar a realizat curând că are altă chemare.

„Am iubit mereu gimnastica și dansurile, dar am ales să le combin și să mă folosesc de abilitățile mele speciale, de flexibilitatea spatelui meu care este puțin mai flexibil decât al unei persoane normale.

Am realizat că sunt unică atunci când am văzut contorsioniștii de la Cirque du Soleil online și mi-am dat seama că pot face și eu asta.„

Atunci când avea doar 14 ani a participat la concursul de talente, reușind să facă performanță cu arcul și săgeata pe care le-a folosit doar cu degetele de la picioare. Aparițiile sale de la televizor au făcut-o cunoscută în toată țara, iar oamenii au ajuns să o oprească pe stradă. Visul ei este să aibă o prestație în vârful Turnului Eiffel din Paris.

Sofie spune despre experința ei din cadrul concursului: ”De fapt, când eram mai tânără, mi-am scris pe o tablă toate visele și dorințele. Am scris că o să călătoresc prin toată lumea și o să fac ceea ce îmi place… și s-a și întâmplat.„