Exista cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respectam atunci cand taiem porcul, pentru ca preparatele sa iasa gustoase. Iata care sunt acestea:
Pentru ca soricul sa aiba un gust deosebit, la parlirea porcului este recomandata folosirea lemnelor, nu a arzatoarelor cu gaz. De asemenea, este bine ca porcul sa fie umezit inainte de a fi parlit.Bineinteles, dupa parlire, porcul trebuie curatat bine de par, pentru a evita ca in slanina sisoric sa va treziti cu fire de par.
Dupa parlire si curatare, porcul se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa timp de 5 minute. Abia apoi se spala bine.
Dupa portionare, carnea se agata si se lasa la scurs timp de cel putin o ora.Chiar daca nu sunt putini cei care pregatesc preparatele din carne de porc chiar in ziua in caresacrifica porcul, pentru a evita alterarea carnii, este recomandat ca aceasta safie lasata in apacu sare timp de o zi.
Se recomanda ca afumarea preparatelor din carne sa se faca intr-un spatiu aerisit. Astfel, intimp ce se afuma, se si usuca corespunzator.Cand facem carnatii e bine sa nu exageram cu condimentele si sa folosim doar sare, piper, boia si usturoi.
Aceasta ar fi reteta clasica. De asemenea, e bine sa nu exageram nici cu grasimea, pentru ca un carnat prea gras nu e pe placul nimanui.