Radio Simplu

Traditii – Taierea porcului de Craciun – 7 reguli de care trebuie sa tinem cont pentru ca preparatele sa iasa gustoase

Exista cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respectam atunci cand taiem porcul, pentru ca preparatele sa iasa gustoase. Iata care sunt acestea:

Pentru ca soricul sa aiba un gust deosebit, la parlirea porcului este recomandata folosirea lemnelor, nu a arzatoarelor cu gaz. De asemenea, este bine ca porcul sa fie umezit inainte de a fi parlit.Bineinteles, dupa parlire, porcul trebuie curatat bine de par, pentru a evita ca in slanina sisoric sa va treziti cu fire de par.

Dupa parlire si curatare, porcul se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa timp de 5 minute. Abia apoi se spala bine.

Dupa portionare, carnea se agata si se lasa la scurs timp de cel putin o ora.Chiar daca nu sunt putini cei care pregatesc preparatele din carne de porc chiar in ziua in caresacrifica porcul, pentru a evita alterarea carnii, este recomandat ca aceasta safie lasata in apacu sare timp de o zi.

Se recomanda ca afumarea preparatelor din carne sa se faca intr-un spatiu aerisit. Astfel, intimp ce se afuma, se si usuca corespunzator.Cand facem carnatii e bine sa nu exageram cu condimentele si sa folosim doar sare, piper, boia si usturoi.

Aceasta ar fi reteta clasica. De asemenea, e bine sa nu exageram nici cu grasimea, pentru ca un carnat prea gras nu e pe placul nimanui.