Radio Simplu

Sarmale. Cum prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun

Sarmale. Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt, fără doar şi poate, sarmalele. Gustoase şi uşor de făcut, acestea sunt preparatul preferat de mulţi români, fapt pentru care îţi propunem să încerci această reţetă simplă.

Sarmale. Ingrediente necesare pentru sarmale de Crăciun:

două kilograme de carne cu grăsime
500 de grame de carne macră
15 linguri de orez
patru cepe
200 de grame de piept afumat

patru morcovi
500 ml de zeamă de varză
sare şi piper, după gust
cimbru uscat
două verze acre
200 de grame de bulion ori suc de roşii

Sarmale. Mod de preparare sarmale:

Pune varza la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Spre exemplu, dacă este foarte sărată o poţi pune de seara până dimineaţa sau, în caz contrar, doar o oră sau două.

Sarmale

Trece prin maşina de tocat carnea şi ceapă, după care amestec-o cu orez, sare, piper şi jumătate din cantitatea de morcovi trecută prin răzătoare. Ulterior, curăţă fiecare foaie de varză de cotoare şi taie-o, în cazul în care este prea mare. Se pune umplutură cât o nucă şi se rulează aşezând sarmalele în cratiţă pe un strat de varză tocată şi alternativ cu pieptul afumat de porc.

Sarmale. În cratiţă se pun şi morcovii rămaşi trecuţi, de asemenea, prin răzătoare, se aşază cimbrul, piperul boabe şi dafinul. Se toarnă zeamă de varză, bulionul şi apă cât să le acopere. Se pun la fiert acoperit pentru aproximativ trei ore.