Radio Simplu

Toto Cutugno, total schimbat după suferinţa trăită. Cum arată acum artistul

Artistul care a reuşit să îi cucerească pe români cu muzica lui e total schimbat la 76 ani. Toto Cutugno a albit şi poartă pe chip semnele bolii pe care a reuşit să o învingă.

Cântăreţul italian şi-a declarat în repetate rânduri dragostea pentru România şi a susţinut mai multe concerte la noi în ţară, primul a avut loc la Cerbul de Aur, în 1993. Ba mai mult, a declarat că o parte dintre angajaţii pe care îi are în casa de la Roma sunt români.

Interpretul hitului L’italiano nu a mai ajuns însă de câţiva ani pe plaiurile mioritice. Deşi a suferit de cancer de prostată, Toto se consideră o persoană binecuvântată. Artistul îşi aminteşte de bătălia câştigată în faţa bolii. „Cu zece minute înainte de operaţie i-am cerut ajutorul lui Dumnezeu. M-am apropiat de el, nu mai eram aşa înainte. Viaţa mea s-a schimbat”, mărturiseşte el.

Chiar dacă a dus muzica italiană peste tot în lume, artistul are multe dezamăgiri legate de ţara sa de origine. „În Italia nu mă simt iubit, oamenii nu mă cunosc în profunzime. Aici sunt cel care face cântece populare. Nu am fost considerat niciodată un adevărat compozitor’’, spunea Toto, care are la activ peste 400 de piese compuse pentru Luis Miguel, Joe Dassin, Adriano Ceentano, Ricchi e Poveri.

Vezi imaginile la OKmagazine